Pohjois-Savossa liki 30 uutta koronavirustartuntaa lauantaina

THL raportoi uudet tautitapaukset Suomessa. Mikko Stig
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Uusien koronavirustartuntojen määrä jatkaa kasvuaan Pohjois-Savossa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisteriin merkattiin maakunnasta 27 uutta tartuntaa lauantaina.

Uusista tartunnoista 21 on Kuopiossa, kaksi Lapinlahdella ja Pielavedellä sekä yksi Siilinjärvellä. Yksi uusi tartunta ei näy THL:n kartassa, ja se saattaa olla kunnassa, jossa on yhteensä alle viisi tartuntaa. Näistä THL ei raportoi.

Uudet tartunnat saattavat jo olla kuntien tiedottamia tautitapauksia, sillä THL:n rekisteri päivittyy muutamien päivien viiveellä.

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueelta THL raportoi lauantaina viisi uutta tartuntaa, joista kolme on Mikkelissä ja kaksi Joroisissa. Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella oli yksi uusi tartunta Savonlinnassa.

Kuopion kaupunki kertoi lauantaina 22 uudesta tartunnasta. Tartunnoista 14 on perheensisäisiä tartuntoja, joista 13 on todettu jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Tartunnoista viisi on tuttavapiiristä saatuja tartuntoja, joista kaksi on todettu jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Kaksi tartuntaa on peräisin toiselta paikkakunnalta ja yksi ulkomailta.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että erityisesti Maaningalla on todettu runsaasti tartuntoja. Maaninkalaisia kehotetaan seuraamaan oireita ja hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä, vaikka olisikin saanut koronarokoitukset.

Kaupungin ilmoittamat uudet joukkoaltistumispaikat:

Maanantai 26.7. iltapäivällä Julkulan K-market  

Sunnuntai 25.7. Maaningan S-market (tarkempi kellonaika ei tiedossa)

Maanantai 26.7. kello 11-11.15 Rusta

Maanantai 26.7. kello 11.30-12.15 Päivärannan Hesburger

Maanantai 26.7. kello 12.30-13 Siilinjärven Tokmanni ja 13-13.15 Siilinjärven Lidl

Torstai 22.7. kello 21.30-00.30 Maaningan Kasino

Kyseisinä aikoina altistumispaikoissa olleita suositellaan seuraamaan oireitaan ja hakeutumaan herkästi koronatestiin, vaikka olisikin saanut koronarokotukset.

Kaikki joukkoaltistumispaikat voit tarkastaa osoitteesta: https://www.kuopio.fi/joukkoaltistumiset-kuopiossa/

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut