Kuopiossa tuhannen koronavirustartunnan raja rikki

Kuopiossa on ollut koronaepidemian aikana 1 001 tartuntaa. Tuire Punkki
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Kuopion kaupungissa on ollut epidemian alusta alkaen yhteensä 1 001 koronavirustartuntaa. Tuhannen tartunnan rajapyykki meni rikki sunnuntaina, kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ilmoitti kahdeksasta uudesta tartunnasta kaupungissa.

Vertailuna Etelä-Savon suurimmassa kaupungissa Mikkelissä on ollut epidemian alusta lukien yhteensä 680 tartuntaa. Eniten tartuntoja on ollut Helsingissä, yhteensä 30 652 tautitapausta. Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Pohjois-Savossa 1 574 ja koko Suomessa 107 321.

Kaikkiaan THL raportoi Pohjois-Savosta sunnuntaina 15 uutta tautitapausta. Näitä oli Kuopion tapausten lisäksi kaksi Leppävirralla sekä yksi Keiteleellä, Siilinjärvellä ja Varkaudessa. Kahden uuden tartunnan lähde maakunnassa ei ole tiedossa. Tartuntatautirekisteri päivittyy viiveellä.

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueelta THL raportoi neljä uutta tartuntaa, joista kolme on Mikkelissä ja yksi Joroisissa. Itä-Savossa uusia tartuntoja ei sunnuntaina ilmennyt.

Kuopion kaupunki tiedotti sunnuntaina 11 uudesta koronatartunnasta. Tartunnoista yhdeksän on saatu perhepiiristä, ja kaikki tartunnan saaneet ovat jo valmiiksi olleet karanteenissa. Yksi tartunnoista on saatu työpaikalla, ja tartunnan saanut on jo valmiiksi ollut karanteenissa. Yksi tartunnoista liittyy eilen ilmoitettuun tuttavapiiristä saatujen tartuntojen ketjuun.

Kuopion kaupunki tiedotti myös uudesta joukkoaltistumispaikasta.

Koronavirukselle on voinut altistua  30.7. kello 15.30-16.30 McDonald’sissa Kuopion Matkuksessa. 

Kaikki Kuopion joukkoaltistumispaikat voit tarkastaa osoitteesta: https://www.kuopio.fi/joukkoaltistumiset-kuopiossa

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut