Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesiverkoston klooraus ja vioittuneen vesisäiliön korjaustoimenpiteet aloitettiin Siilinjärvellä

Kuopion Vesi tiedotti maanantai-iltana aloittaneensa Siilinjärven vesiverkoston klooraamisen. Lisäksi vedenottamon vioittuneen vesisäiliön korjaustoimenpiteet aloitettiin maanantaina.

Kiinteistöjen toivotaan käyttävän vettä normaalisti, sillä veden käyttö edesauttaa klooripitoisen veden leviämistä verkostossa. Kuopion Veden mukaan voi kestää useita päivä ennen kuin kloori tavoittaa verkoston reuna-alueet. Kloorausta tullaan jatkamaan, kunnes verkosto todetaan puhtaaksi koko keittokehotusalueella. Kloorauksen kesto on arviolta vähintään kahdesta kolmeen viikkoa.

Klooraus aiheuttaa veteen kloorin hajua, mutta on terveydelle vaaratonta. Keittäminen poistaa vedestä kloorin hajun. Herkkäihoisille kloori voi aiheuttaa samantyyppisiä iho- ja silmäoireita kuin kloorattu uimavesi.

Siilinjärven vesikriisin syy sai valvojan huolestumaan: Onko samanlaisia "pommeja" muissakin vesilaitoksissa?

Klooraus voi irrottaa verkostosta rauta- ja mangaanisakkoja. Sakkaista tai värillistä vettä ei tule juoda, eikä sitä tule käyttää ruoanlaittoon, peseytymiseen, pyykinpesuun eikä astianpesuun. Sakkaisesta tai värjääntyneestä vedestä voi olla yhteydessä Itkonniemen vesilaitoksen käyttöpäivystykseen. Jos vesi on kirkasta, on se keittämisen jälkeen juomakelpoista. Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen sekä pyykin ja astioiden pesuun.

Veden laatua seurataan edelleen. Valmistuneissa tuloksissa ei ole enää havaittu enterokokkeja ja E. coli -bakteereita. Myös koliformisten bakteerien määrät ovat laskeneet.

Terveydensuojeluviranomaisen perjantaina 30.7. antama vedenkeittokehotus Siilinjärven kirkonkylän alueelle ja kirkonkylän ympäristön vesiosuukuntien alueille on edelleen voimassa ja jatkuu kloorauksen ajan.

Vesiosuuskuntien alueista keittokehotus koskee Golftien, Kumpusen, Pohjois-Hamulan, Tynnörinen-Jynkänniemen, Kasurilanmäen, Kasu-Kokon ja Pyylammen vesihuolto-osuuskuntien alueita. Keittokehotus ei koske Vuorela-Toivalan aluetta, eikä muiden Siilinjärven kunnan alueella toimivien vesihuolto-osuuskuntien alueita.