Pohjois-Savossa peruskoulun aloittaa 2 400 lasta – Savossa kolme lakkautettavaa koulua

Peruskoulujen lukuvuosi jatkuu taas kesälomien jälkeen ensi viikolla. Juha Poutanen
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Peruskoulujen lukuvuosi starttaa ensi viikolla Pohjois-Savossa joko keskiviikkona 11. elokuuta tai torstaina 12. elokuuta.

Keskiviikkona koulu alkaa muun muassa Iisalmessa ja Varkaudessa. Kuopiossa koulut alkavat suurimmaksi osaksi torstaina, samoin Siilinjärvellä.

Etelä-Savossa Pieksämäellä koulut alkavat pääosin keskiviikkona 11. elokuuta.

Pohjois-Savossa peruskoulun ensimmäiselle luokalle menee 2 400 lasta, esiopetuksessa aloittaa 2 823 lasta ja lukiossa aloittaa 1 350 nuorta, selviää Itä-Suomen aluehallintoviraston, avin, tiedotteesta. Etelä-Savossa peruskoulun aloittaa 1 142 lasta, esiopetuksen 1 165 lasta ja lukion 629 nuorta.

Pohjois-Savossa oli elokuun alussa yhteensä 105 peruskoulua mukaan lukien neljä erityiskoulua ja 21 lukiota. Etelä-Savossa oli 67 peruskoulua mukaan lukien kaksi erityiskoulua ja 13 lukiota.

Pohjois-Savossa ei ole toistaiseksi lakkautettavia kouluja. Etelä-Savossa lopettaa kaksi koulua Mäntyharjulla ja yksi koulu Rantasalmella.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut