Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siilinjärveläisten vesiasiakkaiden häiriöviestipalvelu saatiin käyttöön – näin rekisteröidyt palveluun

Siilinjärveläiset asiakkaat voivat keskiviikosta alkaen saada Kuopion Veden häiriötiedotteita tekstiviestillä tai sähköpostilla. Asiasta tiedottaa Kuopion Vesi. Viestipalvelun kautta kerrotaan muun muassa vesihuollon häiriötilanteista ja käyttökatkoista.

Osa asiakkaista on liitetty palveluun automaattisesti asiakastietojen perusteella, mistä ilmoitetaan asiakkaalle tekstiviestillä. Ensisijainen tapa ottaa palvelu käyttöön on kuitekin rekisteröityä itse, mikä tapahtuu Kuopion Veden verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella . Viestit voi myös perua samalla lomakkeella.

Häiriöviestien lähettäminen aloitetaan heti, mutta nopeutetun käyttöönoton vuoksi tiedoissa voi olla vielä puutteita.

Viestipalvelun käyttöönottoa joudutettiin, sillä viime perjantaina siilinjärveläisiä kohtasi merkittävä häiriötilanne. Sadevettä pääsi vedenottamon säiliöön ja rutiininomaisesta vesinäytteestä löytyi E. coli -bakteeria. Tämän vuoksi suuri joukko siilinjärveläistalouksia joutuu keittämään ruoka- ja juomavetensä. Keittokehotus koskee Siilinjärven kirkonkylän sekä Golftien, Kumpusen, Pohjois-Hamulan, Tynnörinen-Jynkänniemen, Kasurilanmäen, Kasu-Kokon ja Pyylammen vesiosuuskuntien alueita.

Vesiverkoston puhdistaminen kloorauksen avulla jatkuu. Kaikki ruoka- ja juomavesi tulee tällä alueella edelleen keittää vähintään viiden minuutin ajan, mikä myös poistaa kloorin hajun vedestä. Kirkas vesi on keittämisen jälkeen juomakelpoista myös jäähdytettynä. Muihin tarkoituksiin, kuten peseytymiseen, voi käyttää myös keittämätöntä vettä.

Sakkaista tai värillistä vettä ei tule käyttää edes talousvetenä, ja siitä voi ilmoittaa Itkonniemen vesilaitoksen käyttöpäivystykseen numeroon 044 718 5362.

Väliaikaisia vedenjakelupisteitä on tällä hetkellä Halpahallin parkkipaikalla (Siilinkoskentie 1), Tokmannin parkkipaikalla (Tokmannin parkkipaikka) ja Hamulan koululla (Harjamäenraitti 15).

Siilinjärveläisten toivotaan kuluttavan vettä myös keittokehotuksen keskellä, vaikka erityiseen lorotteluun ei ole tarvetta

Siilinjärven vesikriisin syy sai valvojan huolestumaan: Onko samanlaisia "pommeja" muissakin vesilaitoksissa?

Sadevesi saastutti juomaveden Siilinjärvellä – vettä keitettävä vielä viikkoja

Siilinjärvelle tulee lisää väliaikaisia vedenjakelupisteitä

Verkoston klooraus kestää vielä jonkin aikaa Siilinjärvellä – Keittokehotus on yhä voimassa