Saavatko siilinjärveläiset korvauksia vesiongelmasta? Näin Kuopion Vesi vastaa

Kuopion Vedelle on tullut toistaiseksi yksittäisiä korvausvaatimuksia. Juha Poutanen

Ida Suominen

Meneillään oleva vesiongelma on herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa. Kuntalaisia on mietityttänyt muun muassa se, onko tilanteesta aiheutuvan vaivan tai mahdollisen haitan tiimoilta mahdollista saada korvauksia tai hyvityksiä.

– Kun akuutti tilanne on ohi, käsittelemme mahdolliset korvausvaateet tapauskohtaisesti vesihuoltolain mukaisesti, Kuopion Veden toimitusjohtaja Kirsi Laamanen kertoo.

Laamanen kertoo, että Kuopion Vedelle on hänen käsityksensä mukaan tullut tähän mennessä yksittäisiä korvausvaatimuksia.

Alueella on ollut vastaavanlainen tapaus heinäkuussa 2012, kun Toivalan ylävesisäiliön runkolinjaan tuli putkirikko kaivutöiden yhteydessä.

Tuolloin Siilinjärven kunnan tekninen lautakunta päätti saman vuoden syyskuussa, että keittokehotusalueen asukkaille tehdään kahden kuutiometrin hyvitys vesilaskuun. Hyvitys tehtiin tasauslaskun yhteydessä niille asiakkaille, jotka sitä vaativat.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut