Poliisi valvoo tehostetusti koulujen alkamisen liikennettä

Poliisi valvoo kouluteitä. Arkistokuva. Tomi Glad
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Poliisi valvoo tulevan kahden viikon aikana liikennettä erityisesti koulujen lähistöillä ja suojateillä. Koulut alkavat Itä-Suomessa ensi viikolla, ja koulun alkamispäivä vaihtelee eri kunnissa.

– Kiinnitämme erityistä huomiota ajoneuvojen nopeuksiin, kevyen liikenteen käyttäytymiseen, liikennevalojen noudattamiseen risteyksissä, turvalaitteiden käyttöön sekä muihin tarkkaamattomuutta aiheuttaviin tekijöihin liikenteessä, kertoo tiedotteessa komisario Seppo Porokka Itä-Suomen poliisilaitokselta.

– Koulujen alkamis- ja päättymisaika ovat tietysti ne tärkeimmät valvonta-ajat. Poliisi näkyy liikenteessä mahdollisimman paljon ja puuttuu kaikenlaiseen ei-toivottuun liikennekäyttäytymiseen.

Valvontateeman ajatuksena on, että poliisi muistuttaa olemassaolollaan siitä, että nyt on taas se hetki, kun uusia pieniä koululaisia tulee liikenteeseen. Poliisi turvaa näkyvällä valvonnalla kouluteitä niin, että niillä olisi kaikkien mahdollisimman turvallista kulkea.

Teeman aikana poliisi viestii aktiivisesti Itä-Suomen poliisilaitoksen some-kanavilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut