Ylä-Savossa lisää koronarokotuksia ilman ajanvarausta – ensi viikolla rokotukseen pääsee Vieremällä, Sonkajärvellä ja Kiuruvedellä

Koronarokotukseen voi mennä terveenä ja kasvomaskilla suojautuen. Mukaan kela- tai henkilökortti. Minna Lyytinen/Arkisto
Tarja Lappalainen

Tarja Lappalainen

Ilman ajanvarausta toteutetut koronarokotuspäivät ovat olleet suosittuja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella. Iisalmessa kaupunkilaisia rokotetaan ennakkoon ilmoitetusti Citymarketin tiloissa lauantaina 7. elokuuta kello 10–15.

Ensi viikolla avoin rokotuspäivä on Vieremällä, Sonkajärvellä ja Kiuruvedellä. Tällöin annetaan vain ensimmäisiä koronarokotuksia, eli tehosterokotteita ei tuolloin ole mahdollista saada ilman ajanvarausta.

Koronarokotukseen voi ilman ajanvarausta mennä yli 16-vuotiaat asukkaat sekä 12–15-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat lapset ja nuoret.

Rokotetukseen saa mennä terveenä kasvomaskilla varustautuen. Mukaan on otettava henkilö- tai kelakortti.

Yli 16-vuotiaat voivat edelleen varata koronarokotusajan sähköisesti eTerveyspalvelusta tai puhelinpalvelun kautta. Nopeinta ajanvaraus on eTerveyspalvelussa.

12–15-vuotiaiden 1. tai 2. riskiryhmään kuuluvien nuorten tulee jatkossakin varata aika puhelinpalvelun kautta. Puhelinajanvarauksen yhteydessä hoitaja varmistaa, että nuori kuuluu riskiryhmään 1. tai 2.

Avoin rokotuspäivä on Vieremällä maanantaina 9. elokuuta kello 8–15 terveyskeskuksen tiloissa.

Sonkajärvellä rokotteen saa tiistaina 10. elokuuta kello 8–15 terveyskeskuksen tiloissa.

Kiuruvedellä rokotuspäivä on keskiviikko 12. elokuuta kello 12–18 terveyskeskuksen tiloissa.

Rokotusajanvarausnumerot kunnittain: Iisalmi: (017) 272 4255, Kiuruvesi: (017) 272 4256, Sonkajärvi: (017) 272 4257, Vieremä: (017) 272 4258.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut