Kuopio aloittaa 12–15-vuotiaiden koronarokotukset ja nopeuttaa mahdollisesti toisen annoksen rokottamista

Kuopio aloittaa 12–15-vuotiaiden koronarokotukset, tiedottaa Kuopion kaupunki. Rokotusajanvaraus avataan maanantaiaamuna 9.8. kello 8.

Aikoja varataan normaaleja ajanvarauskanavia käyttäen. Kuopion kaupungin ylilääkäri Pauliina Sulku muistuttaa, että netin kautta tehdyt varaukset on tarkoitettu niille, jotka ottavat ensimmäistä rokotustaan.

– Jos rokotteita tulee lähiaikoina enemmän ja näyttää jäävän ylimääräisiä, ilmoitamme tästä ja pyrimme rokottamaan kakkosannoksia nopeammin niille, joilla tulee kuluneeksi ensimmäisestä rokotuksesta kahdeksan viikkoa.

THL:n linjauksen mukaan kakkosannosten antaminen ei saa hidastaa ykkösannosten saamista.

Rokotuspaikkoina toimivat aluksi nykyiset rokotuspaikat, eli Savotalon pääterveysasema ja sivuterveysasemat kunkin rokotetilanteen mukaisesti. Kaupungin mukaan koulujen mahdollisesta käyttämisestä lasten ja nuorten rokotuspaikkoina tiedotetaan myöhemmin lisää koulujen alkamisen jälkeen, kunhan rokote- ja henkilöstömäärät ovat selvillä.

Siilinjärven kunta tiedottaa Facebookissa, että 12–15-vuotiaiden rokotukset aloitetaan maanantaina. Tiedotteen mukaan Siilinjärvellä alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, mikäli rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Jos nuori ei halua tai ole kykeneväinen päättämään itse rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan huoltajan suostumus. Tiedotteessa sanotaan, että rokotteen ottaminen on vapaaehtoista.

Rokotukset suunnitellaan annettavaksi kouluilla tiettyinä päivinä, kun rokotemäärä varmistuu. Siilinjärven kunta tiedottaa rokotuksiin liittyvistä asioista huoltajille muun muassa Wilman kautta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut