Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vedenkeittokehotus ja verkoston klooraus jatkuvat vielä viikkoja

Vesiverkoston klooraus on Kuopion Veden mukaan alkanut tepsiä Siilinjärven kirkonkylällä ja sen ympäristössä olevien vesihuolto-osuuskuntien alueilla, mutta klooraus ja vedenkeittokehotus jatkuva vielä vähintään 2–3 viikkoa.

– Kloori on lähtenyt leviämään suunnitelmien mukaan, mutta kloorausta jatketaan, että se saadaan vaikuttamaan koko verkoston alueella, sanoo Kuopion Veden verkostopäällikkö Jani Koski.

Keittokehotus koskee Golftien, Kumpusen, Pohjois-Hamulan, Tynnörinen-Jynkänniemen, Kasurilanmäen, Kasu-Kokon ja Pyylammen vesiosuuskuntien alueita.

Ruoka- ja juomavettä on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan kloorauksen aikana. Keittäminen poistaa kloorin hajua vedestä.

Kloori on terveydelle vaaratonta, mutta voi aiheuttaa herkkäihoisille samanlaisia iho- ja silmäoireita kuin uimahallien kloorattu vesi.

Vuorela-Toivalan alueella tai muiden Siilinjärven kunnan vesiosuuskuntien alueilla keittokehotusta ei ole.

Vedenjakelupisteet toimivat Halpahallin parkkipaikalla osoitteessa Siilinkoskentie 1, Tokmannin parkkipaikalla osoitteessa Kuiluntie 5, Hamulan koululla osoitteessa Harjamäenraitti 15, Siilinjärven Shellillä osoitteessa Golftie 11 sekä Pyylammentien ja Viuluniekantien risteyksessä.

Kuopion Vesi toivoo kiinteistöjen käyttävän vettä normaalisti, sillä vedenkäyttö edistää verkoston puhdistumista.

Klooraus voi irrottaa verkostosta rauta- ja mangaanisakkoja, mutta ainakaan toistaiseksi Kuopio Vesi ei ole saanut ilmoituksia sakkaisesta tai värjäytyneestä vedestä.