Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Prisman remontti jarrutti PeeÄssän liikevaihtoa – Toimitusjohtaja silti tyytyväinen tulokseen

Osuuskauppa PeeÄssän tammi-kesäkuun liikevaihto kasvoi 5,7 prosenttia. PeeÄssän vähittäiskauppa kasvoi maltillisesti, mutta koronarajoitukset kurittivat edelleen ravintola- ja majoituskauppaa. Tulos pysyi edellisen vuoden tasolla.

PeeÄssän liikevaihto oli alkuvuoden aikana 302,4 miljoonaa euroa. Kasvua verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan oli 5,7 prosenttia. Liikevaihdon kokonaiskasvua jarrutti Kuopion Prisman kaupankäyntiä haittaava mittava remontti.

– Prisman ympärillä Savilahdessa tehtävät katutyöt sekä Prisman remontointi ovat vaikeuttaneet asiointia paljon, kertoo tiedotteessa toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää.

PeeÄssän alkuvuoden tulos oli yli 7 miljoonaa euroa eli se oli viime vuoden tasolla ja suunniteltua parempi.

– Olosuhteisiin nähden alkuvuoteen voidaan olla tyytyväisiä. Uskomme loppuvuoden kehityksen olevan jonkin verran alkuvuotta paremman, kunhan Kuopion Prisman remontti saadaan valmiiksi, Kankaanpää selvittää.

– Toki edelleen koronatilanteen muutokset vaikeuttavat ennustamista. Isot investoinnit ja remontit luonnollisesti vaikuttavat tulokseen, mutta uskomme kuitenkin pääsevämme tänä vuonna yli 20 miljoonaan euroon operatiivisen tuloksen osalta.

Päivittäistavarakaupan liikevaihto oli 207,5 miljoonaa euroa, jossa kasvua oli 3,3 prosenttia. S-market-ketju pärjäsi hyvin alkuvuoden aikana, ja sen liikevaihto kasvoi 5 prosenttia. Myös uusi Varkauden Prisma on PeeÄssän mukaan lähtenyt hyvin käyntiin.

Käyttötavarakaupan liikevaihto oli 25,2 miljoonaa euroa ja se pieneni edellisvuodesta 1,2 prosenttia. Kodin Terran edellisen vuoden kova myynti sekä Kuopion Prisman myynnin jäämä pienensivät kehitystä edelliseen vuoteen verrattuna.

Majoitus- ja ravitsemiskaupan liikevaihto oli 19,6 miljoonaa euroa, ja se kehittyi edelliseen vuoteen 4,7 prosenttia. Kuitenkin se oli selkeästi alle vuoden 2019 tason.

Ravintoloissa kaupankäyntiä kurittivat edelleen koronarajoitukset. Majoituskaupassa kesä on puolestaan ollut hyvää aikaa kotimaan matkailun kasvun ansiosta.

Polttonesteiden liikevaihto oli 51,3 miljoonaa euroa, ja se kasvoi 23 prosenttia. Kasvuun vaikuttivat yleiset veronkorotukset ja öljyn maailman markkinahinnan korotus.