Asuntolainat menevät nyt kuin kuumille kiville, kertoo Säästöpankki Optia

Asuntolainat käyvät nyt hyvin kaupaksi. Arkisto Riitta Ketola
Janne Laitinen

Janne Laitinen

Asuntomarkkinoilla on ollut vilkas alkuvuosi, kertoo Säästöpankki Optia puolivuotiskatsauksessaan. Pankki myönsi asuntolainoja yli kolmanneksen enemmän viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Pankin mukaan normaalia kausivaihtelua ei tapahtunut, vaan asuntomarkkinat ovat olleet vilkkaat kesästä 2020 lähtien. Tärkeimpiä syitä ovat pankin mukaan lisääntyneen etätyön tuoma lisätilantarve ja halu parantaa asumistasoa, lisääntyneet säästöt ja alhainen korkotaso.

Pankin liikevoitto katsauskaudella oli 9,4 miljoonaa euroa, kun vertailukaudella tulos oli 0,3 miljoonaa euroa tappiollinen.

Säästöpankki Optia on Itä-, Keski- ja Pohjois-Suomessa toimiva Säästöpankkiryhmän säästöpankki. Pankilla on yhteensä 14 toimipistettä Iisalmessa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kajaanissa, Kiuruvedellä, Kuopiossa, Kuusamossa, Lapinlahdella, Oulussa, Pyhäsalmessa, Rovaniemellä, Torniossa, Mikkelissä ja Lappeenrannassa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut