Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verkoston klooraus kestää vielä jonkin aikaa Siilinjärvellä – Keittokehotus on yhä voimassa

Veden keittokehotus Siilinjärvellä kestää vielä arviolta 1–2 viikkoa, tiedottaa Kuopion Vesi.

Keittokehotus on voimassa, kunnes verkosto todetaan puhtaaksi koko keittokehotusalueella kolmella eri näytteenottokerralla.

Seuraavat näytteenotot ovat ensi maanantaina. Jokaisen näytteenottokerran tulosten valmistuminen kestää noin kaksi vuorokautta.

Siilinjärven terveydensuojeluviranomainen antoi perjantaina 30. heinäkuuta keittokehotuksen Siilinjärven kirkonkylän alueelle ja kirkonkylän ympäristön vesiosuuskuntien alueille.

Vesiosuuskuntien alueista keittokehotus koskee yhä Golftien, Kumpusen, Pohjois-Hamulan, Tynnörinen-Jynkänniemen, Kasurilanmäen, Kasu-Kokon ja Pyylammen vesihuolto-osuuskuntien alueita. Keittokehotus ei koske Vuorela–Toivalan aluetta, eikä muiden Siilinjärven kunnan alueella toimivien vesihuolto-osuuskuntien alueita.

Verkoston klooraus jatkuu alueella. Kiinteistöjen toivotaan käyttävän vettä normaalisti, sillä veden käyttö edistää verkoston puhdistumista.

Kaikki ruoka- ja juomavesi on kloorauksen aikanakin edelleen keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Klooraus aiheuttaa veteen kloorin hajua, mutta on terveydelle vaaratonta. Herkkäihoisille kloori voi aiheuttaa samantyyppisiä iho- ja silmäoireita kuin kloorattu uimavesi.

Sakkaista tai värillistä vettä ei tule juoda, eikä sitä tule käyttää ruoanlaittoon, peseytymiseen, pyykinpesuun eikä astianpesuun.

Siilinjärveläisten vesiasiakkaiden häiriöviestipalvelu saatiin käyttöön – näin rekisteröidyt palveluun

Siilinjärvelle tulee lisää väliaikaisia vedenjakelupisteitä

Sadevesi saastutti juomaveden Siilinjärvellä – vettä keitettävä vielä viikkoja

Siilinjärven vesikriisin syy sai valvojan huolestumaan: Onko samanlaisia "pommeja" muissakin vesilaitoksissa?

Siilinjärveläisten toivotaan kuluttavan vettä myös keittokehotuksen keskellä, vaikka erityiseen lorotteluun ei ole tarvetta