Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Video: Näin helikopterin väki löysi maastoon kadonneen miehen

Yön yli kadoksissa ollut mies löytyi metsästä Rajavartiolaitoksen helikopterin lämpökameran avulla.

Rajavartiolaitoksen helikopterimiehistö löysi kadoksissa olleen miehen Rautavaaran–Sotkamon metsäalueelta viime torstaina.

Helikopterina tehtävällä oli Rajavartiolaitoksen helikopteri, joka oli vastikään modifioitu eli peruskorjattu ja modernisoitu kokonaan niin, että samassa yhteydessä oli myös kehitetty kopterin järjestelmiä, joihin lämpökamera ohjelmistoineen kuuluu.

Poliisi oli saanut ilmoituksen keskiviikkoiltana, että Tiilikkajärven kansallispuistoon lähtenyt mies ei ollut palannut kotiin. 66-vuotias mies oli lähtenyt jalan maastoon iltapäivällä. Illalla hänen autonsa löytyi kansallispuiston kupeesta, mutta miestä ei löydetty.

Poliisi etsi miestä ensin omin voimin. Torstaina avuksi pyydettiin vapaaehtoisen pelastuspalvelun kautta vapaaehtoisia.

Myös Rajavartiolaitos hälytettiin avuksi.

Kadonneen löytymiselle oli kiireinen tarve, sillä elokuun yöt tuolloin olivat erittäin viileitä ja poliisi arvioi kadonneella miehellä olleen puutteellinen varustus maastossa viipymiseen.

Rajavartiolaitoksen helikopteri tarkisti torstai-iltana etsintäalueen vielä Rautavaaran rajojen ulkopuolelta, jolloin etsitty mies löytyi maastosta Sotkamon Konnunsuon puolelta. Maastoalue on heti Rautavaaran rajan vieressä muutaman kilometrin päässä alueesta, josta miestä oli etsitty.

Mies löytyi torstaina noin kello 20.25 eli yli vuorokausi katoamisensa jälkeen.

Kadonnut mies oli kylmettynyt, mutta hengissä. Hänet autettiin pois maastosta.