"Mahdollisesti voimme kertoa iloisia uutisia" – Vedenkeittokehotus Siilinjärven taajamassa saatetaan purkaa jo tällä viikolla

Kuopion vesi on järjestänyt Siilinjärvelle vedenjakelupisteitä. Juha Poutanen
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Siilinjärven vesikriisissä näkyy nyt valoa tunnelin päässä. Näin siksi, että kirkonkylän vedestä saatiin tiistaina ensimmäiset puhtaat verkostonäytetulokset. Tämä tarkoittaa sitä, että jos puhtaita näytteitä saadaan vielä kaksi lisää, voidaan kirkonkylän alueella vedenkeittokehotus purkaa.

– Tällä viikolla otettavien uusien näytteiden tulokset valmistunevat perjantaina, jolloin mahdollisesti voimme kertoa iloisia uutisia, kertoo Siilinjärven ympäristöterveyspalveluiden ympäristöterveysjohtaja Emilia Savolainen.

Kirkonkylän ympäristön vesiosuuskuntien alueilla keittokehotus joka tapauksessa jatkuu vielä perjantain jälkeenkin. Vesiosuuskuntien alueella näytteenotto päästään aloittamaan, kun veden klooripitoisuus on noussut suunnitellusti.

– Kyseeseen tulee vaiheittainen keittokehotuksen purku, selvittää Savolainen.

Hän korostaa, että vettä pitää kotitalouksissa juoksuttaa, kunnes kloorin haju on havaittavissa. Kaikki ruoka- ja juomavesi on kloorauksen aikanakin edelleen keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Kloori vedessä on terveydelle vaaratonta.

Vettä on kulutettava sen vuoksi, että klooripitoinen vesi etenee verkostossa. Klooraus voi irrottaa verkostosta rauta- ja mangaanisakkoja. Jos sakkoja tai värjääntymistä ilmenee, siitä voi olla yhteydessä Itkonniemen vesilaitoksen käyttöpäivystykseen puhelinnumeroon 044 718 5362.

Terveydensuojeluviranomainen antoi perjantaina 30. heinäkuuta keittokehotuksen Siilinjärven kirkonkylän alueelle ja kirkonkylän ympäristön vesiosuuskuntien alueille.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut