Aluehallintovirasto ei vielä aseta kokoontumisrajoituksia Itä-Suomen alueelle

Turvallisuus- ja hygieniakäytänteistä on syytä huolehtia, vaikka rajoituksia ei olisikaan. Kuva Kuopion kauppatorilta Kansainvälisten Suurmarkkinoiden aikaan. Tuire Punkki
Juuso Kääriäinen

Juuso Kääriäinen

Itä-Suomen aluehallintovirasto ei aseta kokoontumisrajoituksia Pohjois-Savon, Itä-Savon eikä Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirien alueille koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Itä-Suomen aluehallintovirasto on arvioinut rajoitusten välttämättömyyttä sairaanhoitopiireiltä pyytämiensä arvioiden pohjalta. Aluehallintoviraston mukaan rajoitukset eivät ole edellä mainittujen sairaanhoitopiirien alueilla välttämättömiä tartuntatautilain tarkoittamalla tavalla.

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin osalta rajoitusten välttämättömyyden arviointi on vielä kesken ja se valmistuu loppuviikosta, jolloin päätös mahdollisista rajoituksista tehdään. Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alue siirtyi kiihtymisvaiheeseen viime perjantaina 13. elokuuta.

Myös kiihtymisvaiheessa olevien Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirit ovat todenneet asiantuntija-arvioissaan, ettei yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä ole välttämätöntä rajoittaa aluehallintoviraston päätöksellä. Itä-Savon sairaanhoitopiiri on koronavirustilanteessa perustasolla.

Terveydenhuollon kantokyky ei ole vaarassa aluehallintoviraston tiedotteen mukaan Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan tai Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueilla. Kasvava rokotuskattavuus vähentää vakavien sairastumisten riskiä ja sairaalahoidon tarvetta. Tartuntojen lähteet ovat pääosin tiedossa ja jäljitettävyys on pysynyt hyvällä tasolla.

Itä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa koronavirustilanteen seuraamista ja kertoo tiedotteessaan olevansa valmiudessa tekemään nopeitakin rajoituspäätöksiä, mikäli tilanne muuttuu ja päätösten tekeminen on epidemian leviämisen estämiseksi välttämätöntä. Tällöin aluehallintovirasto voi asettaa kokoontumisrajoituksia usean kunnan alueelle.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut