Yle: Oikeusoppineiden mukaan Keiteleen kunnanjohtajan päätös kieltää yleisötapahtumat oli laiton

Keiteleen kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusanen katsoo, että päätös tapahtumien kieltämiseksi tehtiin oikein perustein. Akseli Muraja

Kaisu Lötjönen

Ylen haastattelemien oikeusoppineiden mukaan Keiteleen kunnan päätös kieltää yleisötapahtumat oli laiton.

Keiteleellä kunta ei järjestänyt nuorille KeiteleFest-tapahtumaa ja kunta kielsi yrittäjiltä Maneesirockin järjestämisen. Vesannolla peruttiin kunnan omat 150-vuotisjuhlat.

Ylen mukaan esimerkiksi Tampereen yliopiston julkisoikeuden apulaisprofessori ja Itä-Suomen yliopiston sosiaalioikeuden yliopistonlehtori Pauli Rautiainen kritisoi päätöksiä kovin sanoin.

Keiteleen kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusasen tekemä päätös tapahtumien kieltämisestä rikkoi Rautiaisen mukaan kuntalakia ja virkavelvollisuuksia, koska päätös tehtiin ilman tartuntatautilain 58. pykälän mukaista kieltopäätöstä.

Myös julkisoikeuden dosentti yliopistonlehtori Matti Muukkonen Itä-Suomen yliopistosta ja Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Soile Lahti ovat asiassa samaa mieltä.

Muukkonen kertoo Ylellä, että rajoituspäätöksen voi tehdä kunnassa vain kunnan tartuntatautien torjunnasta vastaava toimielin, ei yksittäinen viranhaltija.

Soile Lahti arvioi, että syynä töppäyksiin on Keiteleen kunnan johtosäännössä oleva virhe. Tapauksessa on katsottu kunnan johtosääntöä ja otettu ohje sieltä, joka onkin ollut väärä.

Keiteleen kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusanen katsoo, että päätös tapahtumien kieltämiseksi tehtiin oikein perustein, koska Keiteleen kunnanhallitus oli aiemmin delegoinut päätösvastuun asiassa kunnanjohtajalle.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut