Vedonlyöntiyhtiöt: KuPSilla olemattomat mahdollisuudet Berliinin jättiläistä vastaan

Union Berlin juhli maalia Leverkusenia vastaan 14. maaliskuuta pelatussa Bundesliigan ottelussa. Clemens Bilan /Epa
Tommi Turunen

Tommi Turunen

Asiantuntijat pitävät Kuopion Palloseuran mahdollisuuksia edetä jalkapalloilun Konferenssiliigan lohkovaiheeseen häviävän pieninä, lähes olemattomina. KuPS pelaa tänään viimeisen karsintakierroksen kaksiosaisen avausottelun Saksan Bundesliigan Union Berliniä vastaan Helsingin Olympiastadionilla klo 19 alkaen.

Vedonlyöntiyhtiöt arvioivat, että KuPSin voiton todennäköisyys ottelussa on noin 10 prosentin luokkaa. Kertoimenlaskijoiden mukaan Union Berlin voittaa ottelun reilun 70 prosentin todennäköisyydellä ja tasan ottelu päättyy 20 prosentin todennäköisyydellä.

KuPSin kotivoitolla on mahdollisuus napata sievoinen vedonlyöntivoitto. Kertoimet kuopiolaisten kotivoitolle vaihtelevat 7,6–9,6 välillä, joten 100 euron onnistunut sijoitus toisi vajaan tonnin tonnin voiton. Vedonlyöntiyhtiöt arvioivat berliiniläiset niin ylivoimaisiksi, että kaksiosaisen otteluparin voitosta ei voi edes lyödä vetoa.

Jos vedonlyöntiyhtiön kertoimenlaskijoilta kysytään, KuPSin kannattajilla ei ole tänään aihetta juhlaan. Mauri Ratilainen

KuPSin ja Union Berlin -otteluparissa on kyse todellisesta Daavidin ja Goljatin kohtaamisesta. KuPSin pelaajien yhteenlaskettu arvo pelaajamarkkinoilla on noin kuusi miljoonaa euroa. Berliiniläisjoukkueen pelaajien arvo on viisitoistakertainen, lähes 90 miljoonaa euroa.

Jos KuPS voittaisi otteluparin, se olisi yksi Suomen jalkapallohistorian suurimmista saavutuksista. Lohkovaiheeseen pääseminen tietäisi kuopiolaisseuralle valtavaa palkintorahapottia. Lohkovaiheeseen pääseminen toisi Euroopan jalkapalloliitolta Uefalta 2,2 miljoonaa euroa, ja päälle tulisi myös kotiotteluiden lipputulot.

KuPSin pelaajabudjetti kauden alussa oli 0,8 miljoonaa euroa, joten palkintorahat nostaisivat koko seuran taloudellisesti aivan uudelle tasolle.

KuPSin illan ottelua voi kuunnella suorana Savon Aalloilla – lähetys alkaa kello 18.30

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut