Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koivuniemen vedenottamo otetaan pois käytöstä Siilinjärvellä – vedenkeittokehotus jatkuu arviolta vielä viikon

Siilinjärven vesiongelmaan liittyvien korjaavien toimenpiteiden laajuus on tarkentunut tilanteen edetessä, kertoo Kuopion Vesi tiedotteessaan. Korjaustoimet kohdennetaan Koivuniemen vedenottamolle ja tämän vuoksi vedenottamo otetaan pois käytöstä. Korvaavaa vettä tullaan johtamaan Kuopiosta Etelä-Siilinjärven verkostojen kautta.

Veden virtaussuunnan muuttuminen voi irrottaa verkostosta rauta- ja mangaanisakkoja. Sakkaista tai värillistä vettä ei tule juoda, eikä sitä tule käyttää ruoanlaittoon, peseytymiseen, pyykinpesuun eikä astianpesuun. Jos sakkoja tai värjääntymistä ilmenee, siitä voi olla yhteydessä Itkonniemen vesilaitoksen käyttöpäivystykseen, puh. 044 718 5362.

Siilinjärven terveydensuojeluviranomaisen perjantaina 30.7. antama vedenkeittokehotus Siilinjärven kirkonkylän alueelle ja kirkonkylän ympäristön vesiosuuskuntien alueille on edelleen voimassa. Vesiosuuskuntien alueista keittokehotus koskee Golftien, Kumpusen, Pohjois-Hamulan, Tynnörinen-Jynkänniemen, Kasurilanmäen, Kasu-Kokon ja Pyylammen vesihuolto-osuuskuntien alueita. Keittokehotus ei koske Vuorela-Toivalan aluetta, eikä muiden Siilinjärven kunnan alueella toimivien vesihuolto-osuuskuntien alueita.

Verkoston puhdistumisen tarkkailua jatketaan näytteenotoilla ensi viikolla. Kloorausta tullaan jatkamaan toistaiseksi. Keittokehotuksen arvioidaan kestävän vielä noin viikon.

Vedenjakelupisteet toimivat osoitteissa: Siilinkoskentie 1 (Halpahallin parkkipaikka), Kuiluntie 5 (Tokmannin parkkipaikka), Harjamäenraitti 15 (Hamulan koulu), Golftie 11 (Shell Siilinjärvi) ja Pyylammentie-Viuluniekantie -risteys. Vettä voi noutaa jakelupisteiltä omiin astioihin. Vettä noutavia suositellaan käyttämään kasvomaskia, huolehtimaan käsihygieniasta ja pitämään riittävät turvavälit noudettaessa vettä.