Koronavirukselle on voinut altistua kahdessa kuopiolaisessa kaupassa joka päivä viikon ajan – koronatestiin pääsee nyt myös nettiajanvarauksella

Kuopiossa koronatestiin voi nyt varata ajan myös netissä. Minna Lyytinen

Kaisu Lötjönen

Kuopion Puijonlaakson S-Marketissa ja K-Marketissa on voinut viime viikolla altistua laajasti koronavirukselle, kertoo Kuopion kaupunki. Kyseisissä kaupoissa virukselle on voinut altistua maanantaista 16.8. sunnuntaihin 22.8. asti. Kellonajoista ei kaupungilla ole tarkkaa tietoa.

Kaupunki kehottaa kyseisinä aikoina altistumispaikoissa olleita seuraamaan oireitaan ja hakeutumaan herkästi koronatestiin.

Kuopiossa on sunnuntain jälkeen todettu kolme uutta koronatartuntaa. Näistä yksi on perheensisäinen, yksi on saatu ulkomailta ja yhden kohdalla tartunnan lähteestä ei ole tietoa.

Kuopion kaupunki on avannut maanantaina myös nettiajanvarauksen koronatestaukseen. Aiemmin aikoja sai vain puhelimitse ja puhelinpalvelu on ollut ruuhkautunut viime päivinä.

Koronanäytteenottoon ajan voi varata eTerveyspalvelun kautta. Näytteenottopaikkoina toimivat keskustan pääterveysaseman näytteenottopiste sekä Pyörön terveysaseman näytteenottopiste.

Koko Pohjois-Savossa kirjattiin maanantaina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tartuntatautirekisteriin kahdeksan uutta koronatartuntaa. Näistä neljä on Kuopiossa, kaksi Iisalmessa ja kaksi Lapinlahdella. Etelä-Savosta kirjattiin kolme uutta tapausta. Rekisteri päivittyy muutaman päivän viiveellä.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut