Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Koronavirukselle on voinut altistua kahdessa kuopiolaisessa kaupassa joka päivä viikon ajan – koronatestiin pääsee nyt myös nettiajanvarauksella

Kuopion Puijonlaakson S-Marketissa ja K-Marketissa on voinut viime viikolla altistua laajasti koronavirukselle, kertoo Kuopion kaupunki. Kyseisissä kaupoissa virukselle on voinut altistua maanantaista 16.8. sunnuntaihin 22.8. asti. Kellonajoista ei kaupungilla ole tarkkaa tietoa.

Kaupunki kehottaa kyseisinä aikoina altistumispaikoissa olleita seuraamaan oireitaan ja hakeutumaan herkästi koronatestiin.

Kuopiossa on sunnuntain jälkeen todettu kolme uutta koronatartuntaa. Näistä yksi on perheensisäinen, yksi on saatu ulkomailta ja yhden kohdalla tartunnan lähteestä ei ole tietoa.

Kuopion kaupunki on avannut maanantaina myös nettiajanvarauksen koronatestaukseen. Aiemmin aikoja sai vain puhelimitse ja puhelinpalvelu on ollut ruuhkautunut viime päivinä.

Koronanäytteenottoon ajan voi varata eTerveyspalvelun kautta. Näytteenottopaikkoina toimivat keskustan pääterveysaseman näytteenottopiste sekä Pyörön terveysaseman näytteenottopiste.

Koko Pohjois-Savossa kirjattiin maanantaina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tartuntatautirekisteriin kahdeksan uutta koronatartuntaa. Näistä neljä on Kuopiossa, kaksi Iisalmessa ja kaksi Lapinlahdella. Etelä-Savosta kirjattiin kolme uutta tapausta. Rekisteri päivittyy muutaman päivän viiveellä.