Kuopiossa kuusi uutta koronatartuntaa ja altistumisia kouluilla – kaupunki muistuttaa tulemaan kouluun vain terveenä

Kuopiossa on keskiviikkona todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Kuopion kaupunki. Tartunnoista kaksi liittyy aiempaan tartuntaketjuun, yksi on peräisin ulkomailta ja yksi on perheensisäinen. Kahden tartunnan kohdalla lähteestä ei ole tietoa.

Korona-altistumisia on todettu myös Kalevalan ja Hatsalan kouluilla. Kaikille altistuneille on lähetetty asiasta Wilma-viesti. Muut kuin altistuneet oppilaat jatkavat lähiopetuksessa.

Kaupunki muistuttaa, että kouluun tulisi tulla vain terveenä ja mikäli infektio-oireita esiintyy, tulisi hakeutua koronatestiin.

Koronavirukselle on voinut altistua Kuopiossa myös perjantaina 20.8. Kauppakeskus Matkuksessa kello 10–12, King-parturissa kello 12–14 ja keskustan Alkossa kello 14–14.30.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tartuntatautirekisteriin kirjattiin keskiviikkona kolme uutta koronatapausta Pohjois-Savosta, kaikki Kuopiosta. Etelä-Savossa uusia tapauksia oli viisi ja Itä-Savossa neljä. Rekisteri päivittyy muutaman päivän viiveellä.

Koronanäytteenotto ruuhkautunut Kuopiossa, myös takaisinsoitoissa viivettä

Yksi koronatapaus Kuopiossa altistaa nyt kymmeniä, kun aiemmin luku oli muutamia – "Nyt käydään milloin missäkin, vaikka olisi oireita"

Mainos: K-Supermarket Portti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut