Vedenkeittokehotus purettiin viimeiselläkin alueella Siilinjärvellä – kloorausta jatketaan toistaiseksi

Arkistokuva vedenjakelupisteestä. Juha Poutanen

Kaisu Lötjönen

Siilinjärvellä viimeiseltäkin alueelta on purettu vedenkeittokehotus terveydensuojeluviranomaisen päätöksellä, tiedottaa Kuopion Vesi.

Keittokehotus päättyi sunnuntaina Kasu-Kokon vesihuolto-osuuskunnan alueella.

Kehotus voitiin purkaa, kun kolme peräkkäistä verkostonäytetulosta oli puhtaita.

Korjaustoimet Koivuniemen vedenottamolla jatkuvat ja korvaavaa vettä johdetaan edelleen Kuopiosta Etelä-Siilinjärven verkostojen kautta.

Verkostoveden kloorausta jatketaan keittokehotuksen purkamisen jälkeen toistaiseksi. Kloori voi haista ja maistua vedessä voimakkaasti, mutta vesi on tästä huolimatta käyttökelpoista keittämättä, eikä kloorista ole terveyshaittaa. Veden klooripitoisuutta pudotetaan asteittain lähiviikkojen aikana.

Vedenjakelupisteet toimivat edelleen toistaiseksi osoitteissa Siilinkoskentie 1 (Halpahallin parkkipaikka), Kuiluntie 5 (Tokmannin parkkipaikka), Harjamäenraitti 15 (Hamulan koulu), Golftie 11 (Shell Siilinjärvi) ja Pyylammentie-Viuluniekantie –risteys. Kuopion Vesi tiedottaa vedenjakelupisteiden poistamisesta erikseen.

Vettä voi noutaa jakelupisteiltä omiin astioihin. Vettä noutavia suositellaan käyttämään kasvomaskia, huolehtimaan käsihygieniasta ja pitämään riittävät turvavälit noudettaessa vettä.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut