Kuopion toriparkissa rikottiin heinäkuussa pysäköintiennätys – Selitykseksi paljastuu pari asiaa

Kuopion toriparkissa kirjattiin tämän vuoden heinäkuussa kautta aikain suurin kävijämääräennätys. Pysäköintejä oli tuolloin 71 498. Viime vuonna vilkkain kuukausi oli niin ikään heinäkuu, jolloin pysäköintejä oli 63 370.

– Näyttää siltä, että korona alkaa vähitellen taittua. Totta kai myös hyvät kelit vaikuttivat. Kotimaan matkailijoita oli paljon liikenteessä, Kuopion Pysäköinti Oy:n vs. toimitusjohtaja Vesa Saramäki arvelee kuluneen heinäkuun vilkkauden syyksi.

Vuonna 2019, jolloin koronaviruksesta ei ollut vielä tietoa, oli heinäkuussa kävijöitä 66 790. Tuona vuonna vilkkaampi kuukausi oli vain elokuu, jolloin kävijämääräksi kirjattiin 67 273. Vuosi 2019 oli myös historian vilkkain vuosi. Pysäköintejä oli yhteensä 725 679.

Viime vuonna pysäköintejä oli 551 106.

Vuosikierrossa heinäkuu on usein vilkkain kuukausi joulusesongin ohella.

– Kaikki meidän kävijämäärämme perustuu siihen, että ihmiset lähtevät liikkeelle ja käyvät keskustassa. Niin hienoa parkkitaloa ei ole olemassakaan, että ihmiset ajavat parkkitaloon katsomaan parkkitaloa.

Maksutavoista suosituin on kortti, jonka osuus on noin 65 prosenttia. Tämän jälkeen tulee mobiilisovellus noin 20 prosentin osuudella. Käteisen osuus on alle 20 prosenttia.

Sen sijaan kadunvarsipysäköinnissä mobiili on suosituin maksutapa noin 70 prosentin osuudella.

Parkkihallin historia alkaa vuodesta 1991. Tällöin vanhassa parkkihallissa oli 700 pysäköintipaikkaa. Vuonna 2013, jolloin parkkihalli laajeni, pysäköintipaikkojen määrä kasvoi 1280:een.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut