Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Savon liitolta kehittämisrahoitusta Tiilikkajärven kansallispuiston laajennushankkeeseen

Pohjois-Savon liitto myöntää Tiilikkajärven kansallispuiston laajennuksen suunnitelman tekemiseen 46 720 euroa. Asiasta päätti maanantaina kokoontunut maakuntahallitus.

Suunnitelma sisältää kansallispuiston laajennuksen lyhyen ja pitkän aikavälin kehittämisvaihdot, toimenpiteet ja rahoitustarpeet. Sen avulla voidaan vaikuttaa kohteiden suunnitteluun ja ylläpitoon.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat lähes 60 000 euroa.

Maakuntahallitus esitti viime vuoden elokuussa ympäristöministeriölle ja Metsähallitukselle Rautavaaralla sijaitsevan kansallispuiston laajentamista lähes sadan neliökilometrin suuruiseksi Pohjois-Savon puolella. Kansallispuiston nykyinen pinta-ala on 34 neliökilometriä.

– Tiilikkajärven kansallispuiston laajennuksella on luonnonsuojelullisen merkityksen lisäksi myös vahva vaikutus aluetalouteen. Luontomatkailun buumi lisää myös talousvaikutuksia. Laajennuksen avulla paikallisten yritysten palvelutarjonta saadaan paremmin kävijöiden ulottuville, perustelee maakuntahallituksen puheenjohtaja Seppo Kääriäinen tiedotteessa.

Kansallispuiston käyntimäärät ovat kasvaneet viime vuosina kansallispuistojen reiteillä, taukopaikoilla ja luontokeskuksissa. Metsähallituksen mukaan Järvi-Suomessa kasvuluku on ollut jopa 50 prosentin luokkaa.

– Luontomatkailussa on erittäin paljon myös kansainvälistä matkailupotentiaalia, Kääriäinen muistuttaa.

Tiilikkajärven kansallispuistossa oli ennätysvilkas alkuvuosi