Kuopiossa seitsemän uutta koronavirustartuntaa – päiväkodissa Siilinjärvellä joukkoaltistuminen

Laivanrakennusyhtiö Rauma Marine Constructionsin (RMC) telakalla työskentelevillä on yhtiön teettämissä testauksissa todettu 17. syyskuuta alkaen 40 koronatartuntaa. Kuvituskuva. Minna Lyytinen

Juuso Kääriäinen, Aku-Pekka Mölsä

Kuopiossa on todettu eilisen jälkeen seitsemän uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Kuopion kaupunki.

Tartunnoista neljä on perheensisäisiä, kahden jo karanteeneissa olleen tartunnat liittyvät aikaisempaan tartuntaketjuun ja yhden tartunnan osalta selvitystyö on vielä kesken.

Koronavirukselle on voinut altistua 26.8. Matkus Shopping Centerissä kello 15–16 välisenä aikana ja Kunnonsalilla Kuopion keskustassa samana päivänä kello 16–18 välisenä aikana. Lisäksi koronavirukselle on voinut altistua AD varaosamaailman Kuopion kahviossa 25.8. kello 10.40–11.00 välisenä aikana.

Siilinjärvellä on todettu koronaviruksen joukkoaltistuminen viime viikolla päiväkoti Norlandia Poukamassa. Altistuneita on noin 20, joukossa on sekä lapsia että työntekijöitä. Kaikki altistuneet on saatu jäljitettyä, kertoo Siilinjärven kunnan johtava lääkäri Katri Hollmén.

– Heille on annettu toimintaohjeet. Muita päiväkodin lapsia tai työntekijöitä tämä ei koske. Altistuneet ovat tietyn aikaa karanteenissa ja palaavat sen jälkeen töihin ja hoitoon.

Koko Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella kirjattiin tänään tiistaina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisteriin kahdeksan uutta koronatartuntaa. Näistä kuusi on Kuopiossa, yksi Iisalmessa ja yksi Siilinjärvellä. Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueella kirjattiin kaksi uutta tapausta, molemmat Mikkelissä. Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella Savonlinnassa todettiin kolme tapausta ja Enonkoskella kaksi. Rekisteri päivittyy muutaman päivän viiveellä.

Juttua muokattu 31.8.2012 kello 13.55: Poistettu virheellinen tieto siitä, että päiväkotialtistuminen perustuu kunnan tiedotteeseen. Lisätty Siilinjärven kunnan johtavan lääkärin kommentti.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut