Kyläkauppatuki jälleen haettavissa

Arkistokuva. Juha Poutanen
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Kyläkauppatuen haku aukeaa jälleen 1. syyskuuta. Tuki edistää maaseutualueiden palveluiden saatavuutta ja tukee alueiden elinvoimaisuutta. Tuen myöntäjänä toimii Ruokavirasto.

Tukea jaetaan maaseudun kyläkaupoille yhteensä kaksi miljoonaa euroa. Tuen tavoitteena on turvata ja edistää päivittäistavarakauppapalveluiden saatavuutta maaseudulla ylläpitämällä ja lisäämällä palveluiden monipuolisuutta.

– Kyläkaupat ovat usein ainoita kaupallisen palvelun tuottajia alueellaan. Niiden rooli on muuttunut pienistä päivittäistavarakaupoista monipuolisiksi palvelukeskuksiksi. Tuki auttaa säilyttämään nämä kansalaisille tärkeät ja yhteiskunnan toimivuuden kannalta olennaiset palvelut maaseutualueilla, korostaa tiedotteessa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.).

Tukialueena ovat maaseutualueet. Maaseutualueella tarkoitetaan harvaan asuttua maaseutua, ydinmaaseutua, kaupungin läheistä maaseutua ja maaseudun paikalliskeskukseksi luokiteltua aluetta.

Aluemäärittely pohjautuu Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämään paikkatietopohjaiseen kaupunki-maaseutuluokitukseen.

Kyläkauppojen määrä vähenee edelleen – "Näen joka päivä kymmeniä tyhjiä kaupan ikkunoita"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut