Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kyläkauppatuki jälleen haettavissa

Kyläkauppatuen haku aukeaa jälleen 1. syyskuuta. Tuki edistää maaseutualueiden palveluiden saatavuutta ja tukee alueiden elinvoimaisuutta. Tuen myöntäjänä toimii Ruokavirasto.

Tukea jaetaan maaseudun kyläkaupoille yhteensä kaksi miljoonaa euroa. Tuen tavoitteena on turvata ja edistää päivittäistavarakauppapalveluiden saatavuutta maaseudulla ylläpitämällä ja lisäämällä palveluiden monipuolisuutta.

– Kyläkaupat ovat usein ainoita kaupallisen palvelun tuottajia alueellaan. Niiden rooli on muuttunut pienistä päivittäistavarakaupoista monipuolisiksi palvelukeskuksiksi. Tuki auttaa säilyttämään nämä kansalaisille tärkeät ja yhteiskunnan toimivuuden kannalta olennaiset palvelut maaseutualueilla, korostaa tiedotteessa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.).

Tukialueena ovat maaseutualueet. Maaseutualueella tarkoitetaan harvaan asuttua maaseutua, ydinmaaseutua, kaupungin läheistä maaseutua ja maaseudun paikalliskeskukseksi luokiteltua aluetta.

Aluemäärittely pohjautuu Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämään paikkatietopohjaiseen kaupunki-maaseutuluokitukseen.

Kyläkauppojen määrä vähenee edelleen – "Näen joka päivä kymmeniä tyhjiä kaupan ikkunoita"