Eläinsairaala Savon Murre tulee Kuopion Prisman kupeeseen – Suuren yrityskaupan myötä Omaeläinsairaalan jatko pohdinnassa

Eläinsairaala tulee kiinteistöön, jossa toimii muun muassa Musti ja Mirri. Juha Poutanen
Jaana Hiltunen

Jaana Hiltunen

Koko keskisen Suomen suurin eläinsairaala, Savon Murre, alkaa rakentua Kuopion Prisman kupeeseen, samaan kiinteistöön, jossa toimivat muun muassa Musti ja Mirri sekä Fressi-kuntosali.

Tiedotteen mukaan rakennustyöt on nyt aloitettu ja rekrytoinnit ovat yhä käynnissä. Asiakkaille ovet on tavoite avata tammikuussa 2022.

Uusi sairaalamanageri Marja-Riitta Mutka aloittaa työnsä 13. päivänä syyskuuta ja muita työtehtäviä tullaan täyttämään hakemuksen jo lähettäneistä.

– Eläinlääkäreiden ja klinikkaeläinhoitajien hakemuksia otamme kuitenkin vastaan vielä avajaisiin saakka, kertoo sairaalan johtaja Karoliina Nyyssönen tiedotteessa.

Sairaala toimii osana Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy:tä. Yhtiö tiedotti Savon Murre -sairalahankkeestaan kesällä.

Yhtiö on Suomen suurin alan toimija ja se kasvatti markkinaosuuttaan juuri, kun osti maan toiseksi suurimman ketjun, Omaeläinklinikka Oy:n. Jatkossa konsernilla on yhteensä 50 yksikköä ja 1 400 työntekijää ympäri Suomen.

Evidensia Oy:n varatoimitusjohtaja Anssi Tastin mukaan sekä Evidensia että Omaeläinklinikka jatkavat ainakin toistaiseksi omina yhtiöinään.

Omaeläinklinikkaan kuuluu myös Kuopion suurin eläinlääkärikeskus Omaeläinsairaala.

Kuopion tilanteen osalta Tast toteaa, että vireillä oleva Savon Murre -hanke viedään maaliin, ja Omaeläinsairaala jatkaa ainakin toistaiseksi toimintaansa.

– Mutta tämä on siis tämän hetken arvio. Yrityskauppa on vasta tehty ja asioita selvitetään.

Ympärivuorokautinen toiminta jatkuu toistaiseksi Omaeläinsairaalassa, sillä Omaeläinklinikka Oy:llä on edelleen sopimus kaupungin kanssa päivystyksestä ilta-aikaan ja viikonloppuisin.

Myös Savon Murresta on tulossa 24/7-sairaala.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut