Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Siilinjärven vesikriisin osallisia hyvitetään vesilaskussa

Kuopin Vesi hyvittää vesilaskussa vedenkeittokehotuksen piirissä olleita asiakkaitaan Siilinjärvellä. Näin siksi, että keittokehotus voidaan tulkita vesihuoltolain ja Kuopion Vesi Oy:n yleisten toimitusehtojen tarkoittamaksi vesihuollon virheeksi. Kun vesihuollossa on virhe, asiakkailla on oikeus virhettä vastaavaan hinnanalennukseen.

Kuopion Vesi käsittelee vesimaksujen hinnanalennuksen vesihuollon virheen ajalta vesihuoltolain ja yhtiön toimitusehtojen edellyttämällä tavalla. Hinnanalennuksen määrästä päättää yhtiön hallitus.

Asiakkaiden ei tarvitse tehdä hinnanalennuksesta yhtiölle erillistä vaatimusta, vaan alennus hyvitetään automaattisesti kaikille häiriön piirissä olleille asiakkaille. Kuopion Vesi tiedottaa myöhemmin, millä laskutusjaksolla hinnanalennus hyvitetään.

Siilinjärven kunnan ympäristöterveyspalvelut asetti Siilinjärven kirkonkylän alueelle ja sen ympäristön vesihuolto-osuuskuntien alueille keittokehotuksen ajalle 30.7.2021–28.8.2021.

Keittokehotukseen päädyttiin alueen veden laadussa ilmenneiden ongelmien vuoksi. Keittokehotuksen piirissä oli yhteensä 2 300 Kuopion Veden asiakasta ja noin 13 000 asukasta.