Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pertti "Spede" Pasasesta on tekeillä elokuva

Viihteen monitaiturista ja muun muassa Uuno Turhapuro -elokuvien tekijästä Pertti "Spede" Pasasesta on tekeillä elokuva. Pasanen muistetaan työstään niin elokuvatuottajana, ohjaajana, käsikirjoittajana, näyttelijänä, koomikkona, lauluntekijänä kuin keksijänäkin.

Kuopiossa syntynyt Pasanen menehtyi vuonna 2001 ollessaan 71-vuotias.

Spede-elokuvan tuottava Yellow Film & TV -yhtiö kertoo tiedotteessaan, että elokuva tarkastelee Pasasen innovatiivisinta kautta 1960-luvulta Uuno Turhapuro -elokuvien läpimurtoon, ja seuraa kulissien takana hänen väsymätöntä taisteluaan viihteen puolesta ajan elokuvataidepiirejä vastaan.

– Minua ovat aina kiinnostaneet elokuvissa johonkin asiaan erittäin intohimoisesti suhtautuvat henkilöt. Elokuvien tekeminen on pohjimmiltaan erilaisten luovien ihmisten tiimityötä ja juuri se tekee Speden tarinasta niin mielenkiintoisen, kertoo elokuvan ohjaaja Aleksi Delikouras tiedotteessa.

Elokuva pohjautuu Tuomas Marjamäen kirjoittamiin elämäkertoihin Spede, nimittäin (2017) ja Uuno on numero yksi – Turhapuron koko tarina (2021).