Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähes puolet yrityksistä haluaa lisätä työperäistä maahanmuuttoa – Pohjois-Savossa keskimääräistä epävarmemmat valmiudet rekrytoimiseen

Pohjois-Savossa noin kolmannes kauppakamarien kyselyyn vastanneista yrityksistä kokee, että valmiudet ulkomaalaisten osaajien rekrytoimiseen ovat heikot tai erittäin heikot. Valtakunnallisesti näin kokee neljännes vastaajista.

Pohjois-Savossa noin 37 prosenttia yrityksistä on kyselyn mukaan rekrytoinut viimeisen viiden vuoden aikana ulkomaalaisia osaajia ja samat noin 37 prosenttia pohjoissavolaisista vastaajista aikovat rekrytoida ulkomaalaisia osaajia jatkossakin. Vastaavat koko maan luvut ovat 40 prosenttia.

Lähes puolet kauppakamarien kyselyyn vastanneista yrityksistä pitää työperäisen maahanmuuton lisäämistä tärkeänä tai erittäin tärkeänä keinona turvata osaavan työvoiman saatavuus. Vastanneista lähes 60 prosenttia pitää hallituksen toimia maahanmuuttajien työllistämiseksi tärkeänä tai erittäin tärkeänä, jotta osaavan työvoiman saatavuus turvataan.

Keskuskauppakamarin johtava asiantuntija Mikko Valtonen sanoo tiedotteessa, että Suomi on pikkuhiljaa nousemassa koronakuopasta, mutta pula osaavasta työvoimasta uhkaa jarruttaa kasvua. Yritysten kasvu ja sitä myötä syntyvä Suomen talouskasvu eivät hänen mukaansa pääse vauhtiin ilman osaajia.

Keskuskauppakamari on tiedotteen mukaan jo aiemmin ehdottanut maahanmuuttoon liittyviä nopeita toimia Suomen hallitukselle.

Kauppakamareiden jäsenyrityksille tehtyyn kyselyyn vastasi lähes 1 300 yritystä eri puolilta Suomea.