Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Savo jatkaa koronaepidemian kiihtymisvaiheessa

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri jatkaa edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, tiedottaa alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä eli koronanyrkki. Entiset suositukset pysyvät voimassa.

Koronatestauksen ohjeistusta päivitetään lähiaikoina uusilla valtakunnallisilla suosituksilla. Tiedotteen mukaan jatkossakin vakavan taudin riskissä olevien ja rokottamattomien aikuisten pitää hakeutua testiin heti, kun oireita ilmenee. Uudessa ohjeistuksessa otetaan kantaa muun muassa alle 12-vuotiaiden lieväoireisten testaamiseen. Siihen on tulossa lievennyksiä, ellei henkilön lähipiirissä ole rokottamattomia tai aikuisia, jotka kuuluvat riskiryhmiin.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella on voimassa kiihtymisvaiheen maskisuositus. Sen mukaisesti maskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille kaikissa oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa ja ulkona järjestettävissä tilaisuuksissa, joissa turvaetäisyyksien pitäminen ei onnistu. Kaikista suosituksista löytyy tietoa Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin sivuilta.