Pohjois-Savo jatkaa koronaepidemian kiihtymisvaiheessa

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri jatkaa edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, tiedottaa alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä eli koronanyrkki. Entiset suositukset pysyvät voimassa.

Koronatestauksen ohjeistusta päivitetään lähiaikoina uusilla valtakunnallisilla suosituksilla. Tiedotteen mukaan jatkossakin vakavan taudin riskissä olevien ja rokottamattomien aikuisten pitää hakeutua testiin heti, kun oireita ilmenee. Uudessa ohjeistuksessa otetaan kantaa muun muassa alle 12-vuotiaiden lieväoireisten testaamiseen. Siihen on tulossa lievennyksiä, ellei henkilön lähipiirissä ole rokottamattomia tai aikuisia, jotka kuuluvat riskiryhmiin.

Ajatus koronatestauksen vähentämisestä jakaa sairaanhoitopiirejä – niukka enemmistö käytäntöjen muuttamisen kannalla

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella on voimassa kiihtymisvaiheen maskisuositus. Sen mukaisesti maskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille kaikissa oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa ja ulkona järjestettävissä tilaisuuksissa, joissa turvaetäisyyksien pitäminen ei onnistu. Kaikista suosituksista löytyy tietoa Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin sivuilta.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut