Urheilulehti: Valmentajaguru Pekka Virta avaa karmeaa koronakurimustaan – "Kaikki olettavat, että olisin jotenkin palautunut normaaliksi, mutta en ole. Enkä palaudu"

Pekka Virta on valmentajana voittanut Liigassa kultaa, hopeaa ja pronssia. Juha Poutanen
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Kuopion KalPaakin pitkään valmentanut Pekka Virta, 52, kärsii yhä koronaviruksen aiheuttamasta taudista. Viime kevättalvena taudin sairastanut mestarivalmentaja kertoo Urheilulehden haastattelussa, että ei ole vieläkään toipunut koettelemuksesta.

Lappeenranan SaiPaa nykyisin valmentava Virta oli sairaalan teho-osastolla kaikkiaan 27 päivää, ja etenkin miehen keuhkot kärsivät viruksen kourissa.

– Tappelen tämän kanssa edelleen joka päivä. Kaikki olettavat, että olisin jotenkin palautunut normaaliksi, mutta en ole. Enkä palaudu. Sen voin sanoa, Virta paaluttaa haastattelussa.

Lukon viime kauden päätteeksi Suomen mestaruuteen koronakurimuksen keskellä luotsannut valmentaja kertoo, että aihe on hänelle edelleen herkkä, vaikka mies on avoimesti sairastumisestaan puhunut.

– Se oli aika outoa. Miten se sanoisi. Ne pahimmat ajat – nehän olivat kokonaisia viikkoja, että minulla ei ollut minkäänlaista käsitystä mistään.

Linkki Urheilulehden etusivulle.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut