Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansallinen neurokeskus etsii johtajaa

Kansallinen neurokeskus hakee uutta johtajaa. Nykyinen johtaja, neurokirurgian dosentti Mikael von und zu Fraunberg on valittu Oulun yliopiston neurokirurgian professoriksi 1.1.2022 alkaen. Tämän vuoksi hän luopuu tehtävästään Kansallisessa neurokeskuksessa.

Kansallinen neurokeskus on seitsemän yliopiston ja viiden yliopistosairaanhoitopiirin yhteistyöverkosto, joka on perustettu 1.4.2021.

Kansallisen neurokeskuksen tarkoituksena on edistää neurotieteiden kansallista ja kansainvälistä tutkimusyhteistyötä ja siten edesauttaa aivoterveyden edistämiseen sekä aivosairauksien diagnostiikkaan, hoitoon ja kuntoutukseen liittyvien innovaatioiden syntymistä.

Kansallisen neurokeskuksen koordinoiva yksikkö toimii Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunnan alaisuudessa ja operatiivista toimintaa toteuttavat alueelliset Brain & Mind -verkostot, joiden keskuksina ovat Jyväskylä, Kuopio, Oulu, Tampere, Turku ja pääkaupunkiseudulla Espoo ja Helsinki.