Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopiossa useita uusia koronavirustartuntoja – joukkoaltistumisiakin useassa koulussa ja esikoulussa

Kuopiossa todettiin perjantaina 16 uutta koronavirustartuntaa. Näistä yksi tartunta on saatu ulkomailta ja viisi yksityistilaisuuksista. Kolme tartuntaa on peräisin aiemmin kerrotuista koulu- tai päiväkotialtistumisista sekä kaksi on perheensisäisiä tartuntoja. Kahden tartunnan puolestaan epäillään olevan lähtöisin kuopiolaisesta ravintolasta ja kolmen tartunnan lähdettä vielä selvitellään.

Joukkoaltistumisia on todettu Kuopiossa Puijonsarven koulussa, Martti Ahtisaaren koulussa, Lehtoniemen päiväkodin esiopetusryhmässä sekä Maunolanmäen esiopetusryhmässä. Altistuneille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisteriin kirjattiin perjantaina 23 uutta tartuntaa Pohjois-Savosta. Näistä 20 on Kuopiossa, kaksi Siilinjärvellä ja yksi Varkaudessa. Rekisterin tiedot päivittyvät viiveellä.

Etelä-Savosta THL kirjasi kolme uutta tartuntaa ja Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueelta niin ikään kolme tautitapausta.