Aluehallintovirasto näreissään: Ravintoloissa ei noudateta yhtä asiaa

Ravintoloista löytyi puutteita niiden koronasuunnitelmissa, tiivistelmien laatimisessa ja päivittämisessä. Itä-Suomen aluehallintovirasto tarkasti toimialueellaan 35 ravintolaa elo-syyskuun vaihteessa.

Koronaviruspandemia on kuitenkin tiedostettu ravintoloissa kohtuullisen hyvin ja toimenpiteitä on tehty asiakasturvallisuuden parantamiseksi.

Käsien desinfiointimahdollisuus oli tarjolla kaikissa tarkastetuissa paikoissa ja siivousta oli tehostettu. Myös aukiolorajoitukset olivat kaikissa kohteissa tiedossa.

Koronasuunnitelmia sen sijaan ei ollut päivitetty tai ne puuttuivat kokonaan. Tarkastajat antoivat ohjausta siitä, miten laaditaan asianmukainen koronasuunnitelma ja tiivistelmä. Tarkastusten yhteydessä annettiin myös määräyksiä laatia suunnitelma. Avi tekee jälkitarkastuksia ja varmistaa, että havaitut puutteet korjataan.

Avi korostaa, että asiakkaalla on oikeus saada koronasuunnitelma tai sen tiivistelmä nähtäväkseen. Vastuullisella toiminnalla hidastetaan koronaviruksen leviämistä.

Avi muistuttaa, että vastuullisuus sekä ohjeiden ja rajoitusten noudattaminen tämän hetken koronavirustilanteessa on edelleen tarpeen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut