Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niuvan karkuri on syyllistynyt vakavaan väkivaltarikokseen – ei tunne Kuopiota ja voi olla arvaamaton

Niuvanniemen oikeuspsykiatrisesta sairaalasta Kuopiosta viime perjantaina karannut nainen on Savon Sanomien tietojen mukaan syyllistynyt aiemmin henkirikokseen.

Viranomaiset ovat pitäneet naisen rikollisuutta hyvin arvaamattomana ja julmana.

Naisen aiempaan rikoskäyttäytymiseen liittyi myös päihteidenkäyttöä.

Nainen oli todettu syyntakeettomaksi ja sijoitettu hoitoon Niuvan sairaalaan vasta tänä vuonna.

Savon Sanomien tietojen mukaan hänellä ei ollut ollut vielä poistumislupia tai oikeutta käydä yksin kävelyllä sairaala-alueella vielä epävakaan tilanteen takia.

Nainen oli kuitenkin alkaneen hoidon piirissä ja sairaalan kertomasta on saanut kuvan, että hän oli myös lääkityshoidossa.

Kun nainen ei saa lääkitystään karkumatkalla, hän voi olla arvaamaton. Erityisen vaarallista on, että jos hän pääsee jossain porukassa käyttämään jälleen päihteitä. Jos nainen on vielä liikkeellä yksin, viranomaisten mukaan hän voi koettaa pummata rahaa tai päihteitä sivullisilta.

Naisen tekemä henkirikos kohdistui aiemmin hänen tuntemaansa keski-ikäiseen mieheen. Sen sijaan hänen ei tiedetä aiemminkaan vahingoittaneen täysin sivullisia.

Karannut naisen syyllistyi henkirikokseen pääkaupunkiseudulla ja hän on asunut siellä ennen passitusta Niuvaan. Naisella ei tiedetä olevan juurikaan kytköksiä Kuopion seutuun eikä ole tiedossa, että hän myöskään tuntisi aluetta tarkemmin.

Etsinnät jatkuvat

Naisen läheiset tietävät naisen poistuneen luvatta Niuvasta. Osa heistä on kirjoittanut sosiaalisessa mediassa olevansa huolissaan naisen voinnista.

Poliisi on pyytänyt sivullisiltakin havaintoja karanneesta naisesta, mutta samalla toivonut, ettei naista yritetä itse ottaa kiinni.

Nainen on toisaalta melko tavallisen näköinen ja poliisi on siksi saanut runsaasti keskenään ristiriitaisia vihjeitä, joista suurin osa ei todennäköisesti pidä paikkaansa

Nainen tallentui sairaalasta poistuessaan valvontakameraan Niuvan alueen pihassa. Nainen poistui jalan Kuopion Puijonlaaksoa kohti, mutta tietoa suunnasta ei tarkemmin ole, koska heti sairaala-alueen jälkeen voi lähteä yhtä lailla Julkulan kuin keskustan suuntaan.

Poliisi on tuoreeltaan tutkinut etenkin Puijonlaakson aluetta. Lisäksi poliisi kävi heti perjantaina tarkistamassa Kuopion rautatieaseman tilat. Etsinnät eivät ole toistaiseksi johtaneet naisen löytymiseen.

Niuvanniemestä karanneella naisella oli sairaalassa todennäköisesti nettiyhteys käytössä – "Jos nettiä ei voi käyttää, siitä pitää tehdä erikseen perusteltu rajoittamispäätös"