Reilusti lisää uusia koronavirustartuntoja kohutusta opiskelijoiden tapahtumasta Kuopiossa – Kaikkiaan opiskelijatapahtumiin liittyen on todettu jo 60 tartuntaa

Arkistokuva Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampukselta. Ville Miettinen
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Opiskelijoiden yksityistapahtuma suoltaa lisää uusia koronavirustartuntoja Kuopiossa. Keskiviikkona Kuopion kaupunki totesi niitä lisää kymmenen.

Kaikkiaan uusia tartuntoja todettiin Kuopiossa keskiviikkona 25. Opiskelijoiden tapahtuman lisäksi uusista tartunnoista neljä on perheensisäisiä. Yksi puolestaan liittyy aiempaan päiväkotialtistusketjuun, yksi on peräisin ulkomailta ja yksi toiselta paikkakunnalta.

Kolmen uuden tartunnan kohdalla tartunnan lähde ei ole tiedossa ja viiden uuden tautitapauksen selvitykset ovat vielä kesken.

Kaupungin tiedotteen mukaan alkusyksyn opiskelijatapahtumiin liittyen on todettu nyt noin 60 tartuntaa ja satoja altistumisia.

Suuren altistumisten määrän vuoksi kaikkia altistuneita opiskelijoita ei ehditä tavoittamaan henkilökohtaisesti. Kaupunki pyytääkin opiskelijoita seuraamaan oppilaitoksen tiedotuskanavien kautta tulevia tiedotteita.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisteriin kirjattiin Pohjois-Savosta 29 uutta tartuntaa. Näistä 23 on Kuopiossa, kolme Siilinjärvellä, kaksi Varkaudessa ja yksi Kaavilla. Rekisteri päivittyy muutaman päivän viiveellä, ja edellä mainituista tartunnoista suurin osa onkin jo kuntien tiedottamia.

Etelä-Savosta THL raportoi kuusi uutta tartuntaa ja Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueelta kolme uutta tautitapausta.

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut