Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Renkaiden kunto parantunut huomattavasti Kuopion seudulla

Autonrengasliiton järjestämien rengasratsioiden mukaan huonokuntoisten renkaiden osuus autoissa on vähentynyt Kuopion seudulla huomattavasti.

Rengasasiantuntijat, poliisi ja Liikenneturva pysäyttelivät autoja Pohjois-Savossa maanantaina ja keskiviikkona. Kuopion seudulla huonokuntoisia renkaita oli vain vajaa kolme prosenttia tarkastetuista renkaista. Kolme vuotta sitten osuus oli lähes 12 prosenttia.

Koko maassa maanantain–keskiviikon rengasratsioissa 6,6 prosentilla autoilijoista oli huonokuntoiset renkaat. Myös valtakunnallisen tuloksen mukaan renkaiden kunto on parantunut verrattuna aiempiin mittauksiin.

Rengasratsiassa mitataan renkaiden urasyvyys ja ilmanpaine. Huonokuntoiseksi luokitellaan renkaat, joiden urasyvyys on kaksi millimetriä tai vähemmän.

Lain mukaan kesärenkaiden urasyvyyden on oltava vähintään 1,6 millimetriä. Sadekelillä yleisesti turvallisena pidetään renkaita, joissa on vähintään neljän millin urat.

Jos renkaissa on liian pienet urat, se lisää riskiä vesiliirtoon ja kasvattaa jarrutusmatkaa. Siksi renkaiden kuntokampanja järjestetään syksyisin muistuttamaan vesiliirron vaarasta ja renkaiden merkityksestä ajoturvallisuuteen.