Kuopiossa löytyi lisää tartuntoja opiskelijapiireistä – myös kaupungin jätevesinäytteissä ennätysmäärä virusta

Kuopiossa on todettu perjantaina 25 uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Kuopion kaupunki.

Edelleen tartuntoja on tullut ilmi ennen kaikkea opiskelijoiden tapahtumista.

Perjantaina uusia opiskelijatartuntoja on todettu kymmenen, mikä nostaa kokonaisluvun jo 80:een. Satoja opiskelijoita on jouduttu asettamaan karanteeniin.

Lisäksi Kuopion uusista tartunnoista seitsemän on perheensisäisiä, yksi on peräisin työpaikalta ja kaksi yksityistilaisuudesta. Kahden kohdalla selvitykset ovat kesken ja kolmen kohdalla tartunnan lähteestä ei ole tietoa.

Kuopion Kalevan koululla on todettu altistuminen. Altistuneille on lähtenyt Wilma-tiedote asiasta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tartuntatautirekisteriin kirjattiin perjantaina yhteensä 27 uutta tartuntaa. Näistä 24 on Kuopiossa ja loput Varkaudessa.

Suurin osa tartunnoista on jo aiemmin ilmoitettuja, koska rekisteri päivittyy päivän tai parin viiveellä.

Etelä-Savosta rekisteriin kirjattiin kolme uutta tartuntaa ja Itä-Savosta myös kolme.

THL:n mukaan Kuopion jätevesistä on viimeisen viikon aikana löytynyt selvästi enemmän koronavirusta kuin edellisellä viikolla. Kuopion lisäksi virusmäärä lisääntyi Espoossa, Oulussa, Vaasassa, Porissa ja Lappeenrannassa, mutta esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella se väheni.

Kuopion Lehtoniemen jätevedenpuhdistamolla 6.9.–12.9. välisenä aikana koronavirusta havaittiin jätevedestä toiseksi eniten koko mittausajan aikana, eli viime vuoden elokuusta lähtien. Hieman enemmän koronavirusta havaittiin jätevedestä maaliskuussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut