Kuopiossa liki 50 uutta koronavirustartuntaa, joista suuri osa on opiskelijatapahtumista

Kuopion kaupunki on järjestänyt useita walk in -tapahtumia, joissa tehosterokotteen saa ilman ajanvarausta. Aake Roininen
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Kuopion kaupunki tiedotti lauantaina peräti 45:sta uudesta koronavirustartunnasta. Näistä 12 on peräisin Itä-Suomen yliopiston tai Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden opiskelijatapahtumista tai opiskelijakaverilta.

Uusista tartunnoista 13 on puolestaan perheensisäisiä tartuntoja, joissa tartunnan saaneet ovat olleet jo valmiiksi karanteenissa.

Kolme uusista tartunnoista on peräisin toiselta paikkakukunnalta ja kolme ravintoloista. Kaksi uusista tartunnoista on peräisin työpaikalta, ja kahdeksan uuden tartunnan alkuperästä ei ole tietoa.

Viime päivinä kaupungin terveysviranomaisten tietoon on tullut useita ravintoloissa tapahtuneita altistumistilanteita. Näitä on ollut muun muassa Bar Nousussa, Apteekkarissa, Calacuccossa ja Pannuhuoneessa.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut