Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Suomen yliopisto osallistuu Pride-viikkoon: liput vedettiin salkoon molemmilla kampuksilla

Itä-Suomen yliopisto osallistuu tällä viikolla Pride-viikkoon erilaisilla tapahtumilla.

Sekä Kuopion että Joensuun kampuksilla vedetään sateenkaariliput salkoon maanantaina. Molemmilla kampuksilla voi nähdä perjantaina myös Pride-teemaisen flashmobin.

Itä-Suomen yliopiston järjestää myös muita tapahtumia, joissa aiheina ovat seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus. Tavoitteena on lisätä moninaisuuden kunnioittamista.

Itä-Suomen yliopisto on koostanut omaa ohjelmaansa yhteistyössä Pohjois-Karjalan Setan ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) kanssa.

– Yliopisto on monenlaisten ihmisten opiskelu- ja työpaikka. Haluamme edistää arvostavaa ja turvallista työilmapiiriä, jossa kaikki voivat kokea olevansa työyhteisön täysivaltaisia jäseniä. Meidän on yhdessä opeteltava, miten voimme välttää myös tahatonta syrjintää, sanoo rehtori Jukka Mönkkönen.

Rehtori kannustaa henkilökuntaa ja opiskelijoita lisäämään ymmärrystään viikon teemoista yliopistolaisille suunnatussa verkkokoulutuksessa, joka ei vaadi ennakkotietoja, vain avoimuutta moninaisuutta kohtaan.

Torstaina 23.9. Joensuun Carelia-rakennuksessa Café Smart -tiedekahvilassa järjestetään keskustelutilaisuus seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta.

Keskustelijoina ovat sukupuolentutkimuksen professori Jaana Vuori ja yhteiskuntatieteiden tutkijatohtori Annukka Lahti. Tiedekahvila striimataan ja tallennetaan.

Maanantaina yliopiston verkkosivuilla avatuu myös Pride-kirjanäyttely. Näyttely on avoinna syyskuun loppuun asti.