Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelastusopistolla todettiin ensimmäinen koronavirustartunta

Pelastusopistolla Kuopiossa on todettu ensimmäinen koronavirustartunta koronapandemian aikana.

Petosella sijaitseva opisto on valtakunnallinen oppilaitos, jonka opiskelijat ovat eri puolilta Suomea.

Yhdellä opiston opiskelijoista todettiin koronatartunta viime viikonloppuna. Oppilas on eristyksessä, minkä lisäksi terveysviranomaiset ovat määränneet kaksi muuta virukselle altistunutta opiskelijaa karanteeniin.

Kolme eristyksessä tai karanteenissa olevaa opiskelijaa eivät ole Pelastusopiston tiloissa, vaan he ovat muissa tiloissa.

Opiston mukaan terveysviranomaiset jäljittävät mahdollisesti muita virukselle altistuneita.

Pelastusopistolla on suosittu etätyöskentelyä ja etäopetusta aina kuin mahdollista. Osa alan opinnoista järjestetään kuitenkin lähiopetuksessa alan erityisvaatimusten vuoksi.

Pelastusopiston mukaan opiskelu opistolla jatkuu vahvojen erityisjärjestelyjen mukaan. Sisätiloissa on käytössä maskit ja turvavälit.

Lisäksi opistolla on toistaiseksi poikkeusjärjestelyjä ryhmäkokoontumisissa ja erimerkiksi ruokalan käytössä niin, että suurten joukkojen kokoontumista pystytään välttämään.

Pelastusopiston opiskelijoilla on todettu aiemmin ainakin kahdella eri kerralla koronatartunnat, mutta niillä kerroilla kyse oli toisessa tapauksessa etäopiskelijasta ja toisessa tapauksessa harjoittelujaksolla olleesta opiskelijasta.

Kummatkaan tapaukset viime maaliskuussa eivät siten aiheuttaneet mitään karanteenitoimia muille pelastusopistolaisille. eikä niiden vuoksi terveysviranomaisten tarvinnut tehdä altistumisketjujen selvityksiä Pelastusopistolla Kuopiossa.