Kissa jäi valjaistaan ja hihnastaan erittäin pahaan pinteeseen – pelastajat ottivat kikat käyttöön, jotta eläimen hätään löytyi apu

Pelastuslaitokselle tulee hyvin monenlaisia hälytystehtäviä. Juha Poutanen

Asta Tenhunen

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen pelastajat saivat pelastettua erikoisella tavalla kiipeliin joutuneen kissan Kuopion Petosella keskiviikkona iltapäivällä.

Paikallisen asukkaan 2-vuotias kissa oli kadonnut jo syyskuun alussa. Omistaja oli etsinyt kissaa, mutta sitä ei ollut näkynyt missään lähialueella.

Eräs naapureista huomasi keskiviikkona kissan ulkoilureitin varrella puussa. Osoittautui, että valjaissa ja hihnassa ollut kissa oli kiivennyt puuhun ja jäänyt hihnastaan kiinni.

Paikalle hälytettyjen pelastajien mukaan kissan hihna oli noin kolmen metrin pituudelta kiertynyt monta kertaa puun ympäri niin, ettei kissalla ollut mitään mahdollisuutta päästä itse alas.

Puu oli niin ohut, etteivät pelastajat tai kukaan muukaan voinut kiivetä puuhun. Kissa oli myös niin korkealla, ettei pelastuslaitoksen tikkaat yltäneet kissan luo asti. Paikalle ei myöskään päässyt nostolava-autolla, koska pelastusoperaation paikka oli kevyen liikenteen väylältä lähtevät ulkoilureitin varrella.

Pelastajat nostivat tikkaat pystyyn ja kurottelivat oksasahalla niin, että saivat leikattua kissan hihnan ja valjaat poikki.

Sen jälkeen pelastajat karsivat oksasahalla kissan alapuolelta oksia niin, että kissalle avautui hyvä reitti tulla alas puusta omistajansa luokse.

Hetken odottelun jälkeen kissa tulikin alas ja pelastajat auttoivat omistajaa ottamaan sen kiinni, jotta kissa pääsi kotiin lämpimään ja syömään.

Tiedossa ei ole, miten kauan kissa ehti olla hihnastaan jumissa puussa. Todennäköisesti se ei ollut ollut puussa koko katoamisaikaansa, sillä puun luota oli kulkenut muutama päivä sitten ihmisiä, jotka eivät olleet huomanneet eläintä silloin.

Joka tapauksessa viime yö oli ollut jo hyvin kylmä, kun lämpötila Kuopiossa oli vain parin asteen tuntumassa. Karkumatkan kestoon ja säähän nähden kissa saatiin alas puusta hyvässä kunnossa.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut