Poliisipartio sammutti tuleen sytytetyn ravintolan – palo saatiin kuriin ennen kuin se levisi rakennuksen katolle

Ravintola Ampiaisen ovi sytytettiin tuleen torstaina aamuyöllä. Ravintolan sisätilat välttyivät vahingoilta ja ravintola pystyy jatkamaan toimintaansa. Paula Pohjamo

Asta Tenhunen

Joku yritti polttaa ravintola Ampiaisen Kuopion Männistössä torstaina aamuyöllä. Ravintolan pääovi oli sytytetty ulkoapäin tuleen noin aamukolmen aikaan. Ravintola oli teon aikaan jo suljettu.

Sivullinen huomasi ulko-oven olevan tulessa ja ilmoitti siitä hätäkeskukseen.

Ensimmäisenä paikalle ehti poliisipartio, joka sammutti oven alkusammuttimella.

Palo poltti ovea sekä ovisyvennyksen laipion rakenteita ja eristeitä. Palo ei ollut kuitenkaan päässyt paksun puuoven läpi itse ravintolatilaan.

Pelastuslaitos joutui avaamaan oven yläpuolelta välikattoa sammuttaakseen palon loppuun ja varmistaakseen, ettei tulipalo jää kytemään kattorakenteisiin tai yläpohjan eristeisiin.

Pelastuslaitos purki välikattorakennetta pieneltä alalta.

Pelastajat murtautuivat myös sisään ravintolaan tarkistamaan vahingot.

Palo havaittiin viime hetkillä. Pelastuslaitos joutui purkamaan kattorakenteita pieneltä alalta varmistaakseen, ettei palo jäänyt kytemään eristeisiin. Paula Pohjamo

Ravintola Ampiainen pystyy jatkamaan toimintaansa normaalisti. Ainoa muutos torstaina oli, että ravintolan pääovi oli suljettuna ja sisäänkäynti ravintolaan järjestettiin sivuoven kautta Lönnrotinkadun puolelta.

Poliisi tutkii yöllistä välikohtausta tuhotyön yrityksenä.

Poliisin mukaan paikalla oli tehty havaintoja oven luona nyhertäneestä henkilöstä. Oven luona oli yöllä nähty normaalimittainen mies, joka oli kulkenut kumarassa. Mies oli poistunut ravintolan ovelta Männistön torin suuntaan.

Poliisi tutkii palon sytyttämistapaa sekä sytyttäjää ja hänen motiiviaan tarkemmin.

Sytyttäjä voi ilmoittautua itse tai hänet tietävä voi ilmoittaa tietonsa poliisin vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen 0295 415 232.

Ravintolan pääovi vahingoittu tulipalossa, mutta kesti sen aikaa, että sammuttajia ehti paikalle. Paula Pohjamo

Poliisin virka-autoissa on käsisammuttimet. Lisäksi kaikki poliisit ovat saaneet alkusammutuskoulutuksen. Pohjois-Savosta on tiedossa useita tapauksia, joissa ensimmäisenä paikalle tullut poliisipartio on saanut sammutettua tai on ainakin onnistunut rajoittamaan tulipaloa.

Ravintola Ampiaisen ulko-ovi syttyi yöllä palamaan – epäillään tahallisesti sytytetyksi

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut