Taikuri Ravintolat meni konkurssiin – Jyväskylän, Kuopion ja Seinäjoen ravintolat pysyvät auki toistaiseksi

Asemakadun Taikuri Ravintola sijaitsee bussipysäkkien vieressä Jyväskylän keskustassa. Kuva on vuodelta 2015. Usva Torkki

Ilkka Hartio

Jyväskyläläinen Taikuri Ravintolat Oy ja sen kaksi tytäryhtiötä ovat menneet konkurssiin. Yhtiöt pyörittivät kahta Taikuri-ravintolaa Jyväskylässä sekä yhtä Kuopiossa ja Seinäjoella.

Jyväskylän Asemakadun ja kauppakeskus Sepän ravintolat työllistävät 20 henkilöä. Seinäjolla työntekijöitä on kahdeksan ja Kuopiossa seitsemän. Konkurssipesä irtisanoo työntekijät.

–Ravintolat pidetään auki toistaiseksi. Konkurssipesä selvittää mahdollisuuksia löytää toiminnalle jatkaja, kertoo pesänhoitajaksi määrätty asianajaja Martti Jantunen.

Vuonna 2015 perustettu Taikuri Ravintolat Oy asetettiin konkurssiin Pohjanmaan käräjäoikeudessa, koska se oli yrityssaneerauksessa. Taikuri Ravintola Kuopio Oy ja Taikuri Ravintola Seinäjoki Oy nuijittiin taas vararikkoon Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Taikuri Ravintola Kuopio Oy:n velkojen kokonaismäärä on noin 300 000 euroa. Suurimmat velkojat ovat Keva (saatavat noin 47 000 euroa) ja Finnvera (saatavat noin 40 000 euroa).

Taikuri Ravintola Seinäjoki Oy:llä on velkaa noin 100 000 euroa. Suurin velkoja on Kiinteistö Oy Seinäjoen Ideapark, jolla on saatavia noin 89 000 euroa.

– En ole vielä ehtinyt perehtyä emoyhtiön velkoihin, kertoo Jantunen.

Julkisten tilinpäätöstietojen mukaan Taikuri Ravintolat Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 2,1 miljoonaa euroa ja liiketappio 85 000 euroa.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut