Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Rokotuskierrokset jatkuvat Kuopio-hallilla ensi viikolla

Kuopio jatkaa ensimmäisen ja toisen kierroksen koronarokotuksia, sekä kolmannen kierroksen rokotuksia rajatulle kohderyhmälle keskiviikkona 29. ja torstaina 30. syyskuuta kello 8–15 Kuopio-hallissa, Kuopion kaupunki tiedottaa. Rokotteena on Moderna tai Pfizer-Biontech.

Ensimmäisen ja toisen kierroksen rokote on tarkoitettu kaikille yli 12-vuotiaille kuopiolaisille sekä Kuopiossa opiskeleville. Opiskelijan täytyy ottaa mukaan opiskelutodistus.

Kolmannen kierroksen rokotteita voidaan antaa, jos kuuluu voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään tai on saanut ensimmäisen ja toisen kierroksen rokotteen 3–4 viikon annosvälillä.

Toisen kierroksen rokotuksesta on täytynyt kulua vähintään kuusi kuukautta pois lukien immuunipuutteisten kohderyhmä, jossa minimiaikaväli toisen ja kolmannen rokotteen välillä on kaksi kuukautta.

Alle 30-vuotiaille miehille ei toistaiseksi suositella kolmannen kierroksen rokotteita pois lukien immuunipuutteisten kohderyhmät. Tehosteajat ensimmäisen rokotteen hakijoille annetaan 6–8 viikon päähän. Toisen kierroksen rokote on mahdollista ottaa ensi viikolla, jos ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Kuopion kaupunki muistuttaa, että rokotustapahtumaan voi syntyä jonoja.

Mikäli henkilö on saanut ensimmäisen rokotteen jossain muualla kuin Kuopion kaupungin rokotuspisteessä, muualta saatu tehosteaika täytyy perua.

Tämä viikon torstaina rokotuspäivässä kävi runsaasti etenkin nuoria.

Nuorten rokotekysynnän ja hyvän rokotesaatavuuden vuoksi Kuopion kaupunki jatkaa suosittujen rokotustapahtumien järjestämistä.