Kuopiossa kymmeniä uusia koronatartuntoja opiskelijoilla – kaupunki kehottaa jäämään nyt herkästi omaehtoiseen karanteeniin

Raaseporin johtava lääkäri Tove Wide kannustaa käyttämään kasvomaskia tiloissa, joissa on paljon ihmisiä. Kuvituskuva. Iida Mulari

Kaisu Lötjönen

Kuopiossa on lauantaina todettu 41 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Kuopion kaupunki. Tartunnoista suurin osa on opiskelijoilla ja tartunnat ovat perheensisäisiä tartuntoja.

Kaupunki kehottaa koronatestissä käyneitä tarkistamaan vastaukset Omakanta-palvelusta, koska ruuhkan vuoksi kaikkiin ei ole ehditty olla yhteydessä. Kaikki pyritään kuitenkin tavoittamaan mahdollisimman pian.

Lisäksi kaupunki pyytää, että jokainen, joka vähänkään epäilee altistuneensa koronalle, jäisi omaehtoiseen karanteeniin. Tällöin tartuntojen leviäminen eteenpäin saadaan estettyä.

Pohjois-Savon ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä koko maan korkein, 152,2.

Pohjois-Savon alueellinen koronakoordinaatioryhmä eli koronanyrkki suositteli tämän viikon maanantaina, että opiskelijat eivät järjestäisi massatapahtumia, joissa koronan tartuntariski on suuri.

Viime aikojen Kuopion uusista koronavirustartunnoista useita on peräisin Bar Noususta ja ravintola Apteekkarista, tiedotti Kuopion kaupunki perjantaina. Näissä kahdessa paikassa on voinut altistua koronavirukselle viime viikon torstain ja lauantain välisenä aikana.

Pohjois-Savon ilmaantuvuusluku on nyt Suomen korkein – Infektioylilääkäri: "En näe hyvänä, että harrastuksia alettaisiin rajoittaa"

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Olitko paikalla, kun Kuopion Prisma avattiin?

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut