Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Koronan ilmaantuvuus yhä valtakunnan suurinta Pohjois-Savossa – THL:n koronakarttaan päivittyivät kahden päivän tartuntaluvut, jotka eivät mairittele maakuntaa

Koronaviruksen ilmaantuvuus jatkaa kasvuaan Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella ja on yhä koko Suomen korkein. Ilmaantuvuusluku on nyt 160,4. Esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelle ilmaantuvuusluku on 133,2. Ilmaantuvuus kuvaa uusien tartuntojen määrää kahdessa viikossa sataatuhatta asukasta kohden.

Sunnuntaina räpsähtivät myös kahden päivän koronaluvut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisteriin, sillä lauantaina rekisteri ei jostain syystä päivittynyt. Pohjois-Savosta on ollut THL:n mukaan 72 uutta koronavirustartuntaa kahdessa päivässä.

Pohjois-Savon uusista tartunnoista suurin osa on Kuopiossa, jossa kaupunki on jo tiedottanut niistä. Lisäksi uusia tartuntoja on Siilinjärvellä kahdeksan, Varkaudessa seitsemän, Suonenjoella kaksi sekä Leppävirralla ja Iisalmessa yksi. Myös näistä tartunnoista kunnat ovat saattaneet jo tiedottaa, sillä THL:n tartuntatautirekisteri päivittyy muutamien päivien viiveellä.

Etelä- ja Itä-Savossa tartuntamäärät ovat huomattavasti Pohjois-Savoa alhaisemmat. Etelä-Savosta THL kirjasi kahdessa päivässä kolme uutta tartuntaa ja Itä-Savosta viisi uutta tautitapausta.

Suurista tartuntaluvuista huolimatta Kuopion yliopistollinen sairaala tiedotti perjantaina, että pääasiassa nuorilla aikuisilla todetut sairaudet ovat olleet oireiltaan lieviä ja että sairaalahoidon lisääntyvää tarvetta ei ole odotettavissa.