Hirvi aiheutti vaaraa Siilinjärven moottoritiellä – häiriöksi ollut eläin lopetettiin

Moottoritiellä Vuorelasta Toivalaan on tien varrella osan matkasta meluaitaa, mutta ei varsinaista riista-aitaa. Juha Poutanen

Asta Tenhunen

Hirvi toikkaroi moottoritien varressa useita kertoja viikonloppuna Siilinjärven Vuorelassa. Kun hirvi tuli vielä maanantaiaamunakin vilkasliikenteiseen moottoritien tuntumaan, eläin lopetettiin ampumalla.

Hirvi oli jäänyt moottoritien lähelle pusikoihin useaksi päiväksi Vuorelan ja Toivalan liittymien välillä. Hirveä ei ollut mahdollista karkottaa ajamalla, sillä hirvi vauhkoontuu ajamisesta ja lisäksi molemmin puolin havaintopaikkaa oli asuin- tai teollisuusalueita eli Vuorelan asuinalue teineen ja toisella puolella moottoritietä Vuorelan–Toivalan teollisuusalue.

Poliisin mukaan hirvi ehti myös aiheuttaa useita vaaratilanteita liikenteelle tiellä, jossa on normaalisti 100–120 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Poliisi pyysi avuksi suurriistavirka-avun metsästäjät, jotka ampuivat hirven maanantaiaamuna noin kello 9.30. Eläin ammuttiin maastoon tien sivuun.

Operaation ajaksi nopeusrajoitus moottoritiellä laskettiin 60 kilometriin tunnissa.

Liikenne paikalla palautui normaaliksi jo aamupäivällä.

Itä-Suomen poliisiautoista yksi osui hirveen – toinen vältti kolarin hilkulla

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut