Koronanyrkki: Kuopiossa tartunnanlähde on selvitetty 75 prosentissa tapauksista – uusia tapauksia maanantaina 14

Kuvituskuva. Outi Paappanen

Juuso Kääriäinen, Kaisu Lötjönen

Kuopiossa on todettu maanantaina 14 uutta koronavirustartuntaa kaupungin sunnuntaina lähettämän tiedotteen jälkeen, tiedottaa kaupunki. Tartunnoista kuusi on ollut jo valmiiksi karanteenissa perhe- tai harrastusaltistumisen takia. Muiden tartuntojen osalta jäljitystyö on vielä kesken.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisterin mukaan koronaviruksen ilmaantuvuusluku Pohjois-Savossa on edelleen valtakunnan suurin. Pohjois-Savossa viruksen ilmaantuvuusluku on 161,2 edellisen kahden viikon aikana suhteutettuna 100 000 asukasta kohden. Seuraavaksi suurimmat ilmaantuvuusluvut ovat Satakunnan alueella (152,6) ja Varsinais-Suomessa (132,6).

Maanantaina kokoontunut maakunnallinen koronanyrkki tiedotti, että Kuopio jatkaa edelleen epidemian leviämisvaiheessa. Kuopiota lukuunottamatta Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella tapauksia on vähän.

Koronanyrkin mukaan epidemia jatkuu etenkin nuorten aikuisten keskuudessa. Tartunnan lähde on saatu selville 75 prosentissa tapauksista, mutta altistuneiden jäljityksessä on priorisoitu suuren riskiluokituksen henkilöt.

Kuopiossa seuraavat ilman ajanvarausta toimivat walk in -rokotukset järjestetään keskiviikkona ja torstaina. Kaupungin mukaan Kuopiossa on esimerkiksi yhä yli 50-vuotiaita ilman rokotusta olevia henkilöitä, vaikka tämän ikäluokan rokotuskattavuus on maan keskiarvoa suurempi. Koronanyrkki vetoaa myös nuoriin, jotta mahdollisimman moni ottaisi rokotuksen.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut